Doi tâlhari, unul din Bârlad și altul din Ghidigeni, la răcoare, după ce au atacat o stână din Dimitrie Cantemir

0
345

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, au reținut, în urmă cu câteva zile, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Ghidigeni, județul Galați, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată. UIterior, după gratii a ajuns și un complice al gălățeanului, un bărbat din Bârlad.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, din Ghidigeni, bănuit de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, în noaptea de 3/4 mai 2023, în localitatea Gușiței, comuna Dimitrie Cantemir, județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii hușeni au stabilit faptul că, în noaptea de 3/4 mai 2023, la ora 1.00, primul bărbat cercetat, din Ghidigeni, s-ar fi deplasat la un saivan cu ovine de unde ar fi sustras 14 miei. Fiind susrprins de către ciobanul care îi avea în grijă, bărbatul l-ar fi amenințat pe acesta cu moartea, pentru a-și asigura scăparea.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la peste 6.000 de lei și a fost recuperat integral de polițiști, fiind restituit proprietarului.

Pe 13 iunie, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii hușeni au luat față de bărbatul cercetat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

În ziua de 14 iunie, acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, care a dispus măsura arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

Ca urmare a continuării cercetărilor derulate în cauza penală, față de un alt bărbat, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, a fost dispusă măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au luat și față de acest bărbat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

La data de 15 iunie 2023, a fost prezentat Judecătoriei Huși, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, care a dispus măsura arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii hușeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email
Adrian Preda
Author: Adrian Preda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.