Două puteri nucleare la un pas de război, sunt zeci de morți!

0
209

CONFRUNTARE… Un număr mare de trupe indiene și chineze s-au angajat într-o înfruntare violentă în Valea Galwanului și în alte zone din estul Ladakhului. Până acum, 20 soldați indieni și 43 de soldați chinezi au murit în urma înfruntării dintre China și India.

China a învinuit Armata indiană pentru confruntarea violentă care a avut loc la Linia Controlului Actual (LAC) din Valea Galwan din estul Ladakh. În prima discuție la nivel înalt dintre India și China, după ciocnirea de luni seară, ministrul chinez de externe, Wang Yi, a declarat ministrului afacerilor externe din India, S Jaishankar, că India trebuie să pedepsească soldații din spatele ciocnirii. Cei doi lideri au purtat discuțiile la telefon.

Potrivit unei declarații oficiale a guvernului chinez, ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, a declarat că „în seara zilei de 15 iunie, forțele de frontieră din India au rupt deschis consensul obținut la întâlnirea la nivel militar dintre cele două părți. Odată ce situația din Valea Galwan s-a calmat, ei [soldații indieni] au trecut din nou linia de control existentă și au provocat în mod deliberat violență, atacând ofițerii și soldații care negociaseră cu partea chineză ceea ce a dus la conflicte fizice aprige, soldate cu victime.”

„Acest act riscant al armatei indiene a încălcat grav acordul încheiat între cele două țări cu privire la problema frontierei și a încălcat grav normele de bază ale relațiilor internaționale. Solicităm părții indiene să efectueze o anchetă minuțioasă în acest sens, să-i pedepsească sever pe cei responsabili de incident, pe cei care controlează strict trupele de prim rang”,

au anunțat oficialii chinezi.

În acest timp, liderii indieni și chinezi au convenit să se preocupe pentru ca situația de la graniță să nu escaladeze mai mult și să gestioneze în mod echitabil situația de pe Valea Galwan.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.