Drept la replica incendiar: ‘Tataru mi-a promis un loc de consilier judetean, dacă plec din ALDE’

0
501

Scandal în politică locală. Un politician  din ALDE Vaslui susține că i s-a propus să intre in PNL, altfel va avea probleme. Cristian Turcu, membru ALDE, a apărut luni intr-un ziar local, fiind publicate date personale din trecutul sau, un dosar folosit, spune el, pentru a-l forța să plece din ALDE. Acesta a trimis luni urmatorul drept la replică:‘Avand în vedere modul incalificabil în care am fost atacat, personal, prin cotidianul Vremea Noua, în ediția din 6 iulie a.c., înțeleg să formulez următorul drept la replică, pe care l-am transmis presei locale din județul Vaslui:

„Referitor la articolul din „Vremea Nouă”, ediția din data de 6 iulie 2020, denumit „Turcu, un politician obscur, face zarvă și, cu un cazier curat, vrea sa-si ascunda trecutul infractional”, vreau să arăt urmatoarele:

În ziua de duminica, 28 iunie 2020, am fost sunat de catre ziaristul-santajist-politician Lucian Timofticiuc care m-a intrebat, simplu, de ce m-am inscris in ALDE. M-a șantajat, în timpul convorbirii telefonice, cu faptul ca ar trebui să-mi dau demisia din ALDE, că a vorbit el cu Nelu Tătaru (ministrul Sănătății și președinte PNL Vaslui) să îmi dea un post de consilier județean, dacă plec din ALDE. Dacă nu accept propunerea lui, a spus Timofticiuc, vom fi în tabere adverse și să înțeleg ce vreau eu din treaba asta.

Concluzia, în urma discuției cu Timofticiuc?

Că îmi va face rău, ceea ce s-a și întâmplat, pentru că am fost atacat in cel mai grosolan mod posibil în ziarul lui Timofticiuc, doar pentru că eu am reușit, până acum, sa aduc in ALDE Vaslui 16 organizații liberale comunale, oameni care nu se mai regăseau în acel partid.   Din cauza aceasta, iată, sunt șantajat de Lucian Timofticiuc și atacat în ziarul lui, pentru ca eu sa plec din ALDE cu toate organizatiile de care raspund. El și-ar dori să nu mai iau oameni de la PNL, uitînd că, de fapt, acei oameni pleacă din Partidul Național Liberal pentru că nu mai au cu cine vorbi și sunt excluși, dacă spun ceva ce nu convine conducerii.

Prin faptul ca am refuzat să vin la PNL, mă aștept și la alte atacuri din partea ziarului lui Timofticiuc. Modul în care sunt atacat cu probleme personale, din trecut, de către acest Timofticiuc mă face să fiu și mai decis să lupt alaturi de ALDE, unde sper să scoatem minim 15% la alegerile locale din 27 septembrie 2020″.

Cristian Turcu, ALDE