Drumarii de la Nomis au început asfaltarea lotului III din drumul strategic

0
9053


De marți, drumarii de la Nomis au intrat în forță pe lotul III al drumului strategic Bârlad-Laza-Codăești, turnând primii kilometri de asfalt. Este o veste îmbucurătoare pentru mii de locutori din comunele din nordul județului, după ce firma care câștigase inițial lucrarea a intrat în insolvență.
Lucrările au ajuns la stadiul turnării asfaltului, după ce constructorul a completat segmentul de drum județean cu piatră spartă și l-a pregătit pentru asfaltare.
„În această săptămână se toarnă primul strat de asfalt de la intersecția cu DN 15D, pe raza comunei Zăpodeni, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să fie turnat asfalt și de la intersecția cu DN 24, pe raza comunei Codăești.
În prezent, pe acest segment se efectuează lucrări de completare cu piatră și pregătire pentru asfaltare.
Până la sfârșitul acestui an vom rezolva în mare parte problemele cele mai stringente de pe acest lot din drumul strategic”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Sunt aproape de finalizare licitațiile la loturile 1 și 2, astfel încât firmele câștigătoare să continue lucrările încă din acest an. Drumul strategic Bârlad-Laza-Codăești are o lungime de aproape 83 de kilometri și grupează patru drumuri județene.