Drumarii de la Transmir au început asfaltarea satelor Ștefan cel Mare și Cănțălărești

0
1132
Advertisement

De vineri dimineață, echipele de specialiști în drumuri de la Transmir au început asfaltarea satelor Cănțălărești și Ștefan cel Mare, un vis mai vechi al celor peste 1.500 de oameni din aceste două sate.

Este o mobilizare extraordinară a grupului Transmir, care a câștigat proiectul de asfaltare în luna iunie și care, din iulie, a adus în cele două sate zeci de utilaje și mașini, care au cărat și compactat kilometri întregi de drumuri sătești.

La începutul lunii iulie, la Ziua Comunei, primarul Mihai Moraru anunța că vor începe lucrările de asfaltare la cele două sate, ultimele rămase neasfaltate din comuna Ștefan cel Mare.

”Mulțumim, firmei Trtansmir, care demonstrează o implicare impresionantă cu mașini și oameni, pentru a asfalta cele două sate. Mașinile cu bitum vin una după alta, sunt tot felul de echipamente de compactare, este o mobiiizare extraordinară.

Practic, prin asfaltarea acestor două sate, putem spune că întreaga comună Ștefan cel Mare va fi asfaltată, cu excepția unui cătun din satul Bârzești.

În cele două sate în care se toarnă asfalt acum, sunt deja rețele de apă și canalizare, iar prin turnarea asfaltului locuitorii vor avea condiții ca la oraș”, a spus primarul Moraru, pe care l-am întâlnit în mijlocul specialiștilor de la Transmir.

Conducerea grupului crede că până marți sau miercuri, printr-o mobilizare extrordinară de mașini pi utilaje, se va putea turna binderul, primul strat de asfalt, în cele două sate, mai ales că se va lucra și în ziua de sâmbătă. Va rămâne turnarea stratului de uzură, precum și amenajarea de șanțuri betonate și podețe, lucrări care se vot finaliza și ele destul de repede, mai spun șefii Transmir.

Print Friendly, PDF & Email