Drumarii de la Transmir se țin de cuvânt, asfaltarea Bârladului este pe final!

0
349
Advertisement

EFORTURILE AU DAT REZULTATE… Asocierea Transmir-Soragmin s-a ținut de cuvânt și a alocat forțe tehnice și umane considerabile, reușind să asfalteze zeci de străzi din municipiul Bârlad.

”Municipiul Bârlad va avea 20 de străzi cu covoare asfaltice noi. Avem utilaje, avem forța de muncă necesară și sunt convins că vom preda lucrări de calitate, astfel că miile de persoane care locuiesc în aceste zone nu își vor mai strica mașinile și vor beneficia de o infrastructură rutieră modernă”,

spunea Eduard Popica, managerul general al Soragmin, în urmă cu aproape o lună.

Acum, aproape de jumătatea lunii iunie, primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, susține că lucrările de asfaltare a celor 20 de străzi, inclusiv alei, parcări și fundături de zonă, sunt aproape de final.

Proiectul (demarat în noiembrie 2019), însumează 10 kilometri liniari de covoare asfaltice. Finanțarea este asigurată exclusiv de la bugetul local și are o valoare de circa 10 milioane lei.

Primele străzi din acest pachet (G-ral Naumescu, Mihail Kogălniceanu, Siret și aleea de legătură dintre aceste ultime două artere) au fost asfaltate încă de anul trecut. În ultimele două săptămâni, lucrările au continuat pe străzile I. C. Brătianu, Gheorghe Doja, Ștefan Procopiu, Hotin, Lirei, Vărăriei, Carpați, Episcop Iacov Antonovici și Suceava.

„În primul rând, pentru că s-a tot speculat în ultima vreme, vreau să afirm cât se poate de clar faptul că acest proiect, pe care mi l-am asumat încă de acum circa un an, este finanțat din banii bârlădenilor, nicidecum de la Consiliul Județean, așa cum se tot afirmă prin unele medii.

Un proiect, de o asemenea anvergură, cu 20 de străzi asfaltate deodată, într-adevăr, poate stârni invidia oricui, însă de aici și până la a dezinforma opinia publică este o atitudine care nu face cinste nimănui.

Oricum, important este că bârlădenii se vor bucura în foarte scurt timp de 20 de străzi complet asfaltate și reabilitate”,

a declarat Boroș.

Reamintim că acest proiect amplu vine în continuarea unui alt proiect mare demarat recent, și anume asfaltarea și modernizarea altor 9 străzi, respectiv Cerbului, Muzelor, Brâncoveanu, Aurel Vlaicu, Ștefan Neagoe, Gheorghe Emandi, Opanez, Griviței și Ioan Codrescu.

Galerie foto: Străzile din Bârlad

boros_asfaltare_final_1_1
boros_asfaltare_final_2_1
boros_asfaltare_final_3_1
boros_asfaltare_final_4_1
boros_asfaltare_final_5_1
boros_asfaltare_final_6_1
previous arrow
next arrow
boros_asfaltare_final_1_1
boros_asfaltare_final_2_1
boros_asfaltare_final_3_1
boros_asfaltare_final_4_1
boros_asfaltare_final_5_1
boros_asfaltare_final_6_1
previous arrow
next arrow

Citește și:

Știrile amiezii: a început în forță asfaltarea municipiului Bârlad

Print Friendly, PDF & Email