Drumurile distruse de ploi din Ștefan cel Mare, reparate cu autogrederul

0
244

FACE ORDINE LA DRUMURI… Până vin banii de la calamități, primarul de la Ștefan cel Mare, Mihai Moraru, s-a apucat de reparații pe drumurile județene și sătești. Asta, pentru că oamenii din comună au nevoie de drumuri bune, mai ales că este o localitate în coasta Vasluiului, în care s-au mutat mulți locuitori de la oraș.A plouat foarte tare peste comuna Ștefan cel Mare, a spus primarul Moraru, iar urmele se văd la tot pasul în cele două sate care nu au asfalt, Cănțălărești și satul reședință. Șuvoaiele de apă au cărat pietrișul în diverse locații din zona drumului național, iar primarul anunță că va trece la decolmatarea canalelor în cel mai scurt timp.

Până atunci, trebuie să spunem că autogrederele au început nivelarea drumurilor pietruite din cele două, lucru cerut de localnici. Drumurile arată bine, iar primarul spune că se va bate pentru ca și aceste două sate să beneficieze de asfalt, așa cum a reușit să facă pentru restul satelor componente.

„Voi încerca să obțin finanțare de la Compania Națională de Investiții pentru reparația drumurilor, am avut pagube foarte mari în urma ploilor. Am decis să folosim autogrederul și pentru a reface un drum sătesc folosit de mulți localnici, drum de pământ care trece pe dealurile din zona satelor Cănțălărești și Ștefan cel Mare. Vom merge pe fiecare drum pietruit și îl vom netezi”,

a spus primarul Moraru.

Conform unui bilanț făcut de primărie, în colaborare cu instituțiile județene, au fost afectați 600 metri de asfalt în satul Bârzești și 220 metri de asfalt în satul Călugăreni, alte două poduri din Bârzești fiind afectate. Sunt pagube mari, care au afectat zeci de gospodării.

Sala de sport, cea mai mare din mediul rural vasluian, începe să prindă contur (foto)

În acest timp, în zona primăriei, sala de sport a comunei prinde contur, spre bucuria tinerilor din localitate. Va fi o sală de sport cu peste 100 de locuri pe scaune, vestiare, dușuri și tot ce este nevoie pentru activitatea sportivă.

„Sperăm ca, până la finele anului, să finalizăm sala de sport. Constructorul s-a mișcat foarte bine, este în avans cu lucrările, sunt mulțumit de cum decurg lucrurile la sala de sport”,

a spus primarul Moraru.


https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp