Duminică, Brâul Maicii Domnului ajunge la Vaslui. Marți și miercuri, bârlădenii se vor închina la Brâul Maicii Domnului

0
1344


Anul acesta, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va fi adusă, din Grecia, de la Mănăstirea Kato Xenia, racla cu Brâul Maicii Domnului. În perioada 5-10 iulie, Brâul Maicii Domnului va fi dus în pelerinaj la mai multe biserici din Episcopia Hușilor, cu ocazia sărbătoririi hramului Catedralei Episcopale din Huși, închinată Sfintei Mucenițe Chiriachi.Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea „Kato Xenia” din Grecia și moaștele Sfintei Mucenițe Chiriachi vor ajunge la Catedrala Episcopală din Huși vineri la ora 16:00 și vor rămâne spre închinare în baldachinul din curtea lăcașului de cult până duminică la ora 17:00.

Astfel, în perioada 5-7 iulie, Episcopia Hușilor a pregătit un program liturgic special care va debuta vineri seară cu slujba Privegherii de Noapte.

Programul va continua sâmbătă cu slujba Vecerniei Mari, după care, în intervalul orar 18:45-20:00 va avea loc o procesiune cu moaștele Sfintei Mucenițe Chiriachi și cu Brâul Maicii Domnului pe străzile orașului Huși.

Ziua de hram va începe cu slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie, oficiată de Mitropolitul Laurențiu al Ardealului, împreună cu Episcopul Ignatie al Hușilor și Episcopul Nestor al Devei și Hunedoarei.

În după-amiaza zilei de duminică, Brâul Maicii Domnului va fi dus la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui, unde va rămâne și în decursul zilei de luni, iar marți, la ora 9:00, la vi dus spre închinare la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfântul Ierarh Grigorie Palama” din Bârlad.

Programul Zilelor Sfintei Chiriachi este următorul:

Vineri, 05.07.2024

16:00 – Întâmpinarea raclei cu Brâul Maicii Domnului, la Catedrala Episcopală din Huși

  • Sfintele moaşte ale Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi și Brâul Maicii Domnului  vor rămâne, spre închinare, în baldachinul din curtea Catedralei Episcopale, până în după-amiaza zilei de duminică;

22:00 – 03:00 – Priveghere de toată noaptea, în cinstea Maicii Domnului;

Sâmbătă, 06.07.2024

17:00 – 18:45 – Vecernia Mare cu Litie (curtea Catedralei Episcopale din Huși)

18:45 – 20:00 – Procesiune în orașul Huși, cu Sfintele moaşte ale Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi și cu Brâul Maicii Domnului;

Duminică, 07.07.2024

  • În dimineața acestei zile, vor fi așezate, spre închinare, și Sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna;

07:00 – 09:00 – Utrenia

09:00 – 12:00 – Sfânta Liturghie arhierească (Curtea Catedralei Episcopale din Huși)

Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și de Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Sfânta Liturghie va putea fi urmărită live pe pagina de facebook episcopiahusilor.ro.

17:00 – Racla cu Brâul Maicii Domnului va fi dusă, în pelerinaj, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Vaslui

17:45 – Întâmpinarea raclei cu Brâul Maicii Domnului  la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Vaslui

Luni, 08.07.2024

Brâul Maicii Domnului va rămâne, spre închinare, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Vaslui;

Marți, 09.07.2024

 09:00 – Racla cu Brâul Maicii Domnului va fi dusă, în pelerinaj, de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui, la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfântul Ierarh Grigorie Palama” din Bârlad;

Miercuri, 10.07.2024

Brâul Maicii Domnului – va rămâne, până la finalul zilei, spre închinare, la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfântul Ierarh Grigorie Palama” din Bârlad.