După PSD, vasluienii au votat AUR la Consiliul Local. Va fi respectată opțiunea vasluienilor?

0
517


La alegerile din 9 iunie, Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) a realizat, la Vaslui, al doilea scor electoral, după PSD. Liberalii, care în trecut aveau rezultate electorale oarecum importante, au căzut total testul electoral în fața vasluienilor.De la opt consilieri locali, în 2020, sub conducerea lui Robert Vlada, organizația PNL de la Vaslui reușește, cu mare greutate, să prindă trei posturi de consilieri locali, de trei ori mai puțin ca în 2020!

Fiecare dintre cele trei partide care au compus Alianța Dreapta Unită, la Vaslui, nu a reușit să ia mai multe voturi decât AUR, care are o ”zestre” de patru consilieri locali. Să facem calculele: USR are trei consilieri locali, PMP – un consilier, Forța Dreptei – trei consilieri.

PSD nu poate face majoritatea în Consiliul Local, cu cei 10 consilieri ai săi, așa că se pune întrebarea: cu cine vor face majoritate social-democrații și care este miza jocului politic de la Primăria Vaslui?

Un prim răspuns ar fi că PSD ar putea respecta voința vasluienilor și ar putea să coopteze cei patru consilieri locali AUR, partid votat de peste 3.000 de vasluieni care au pus ștampila pe AUR la Consiliu. Normal ar fi, ca în aceste condiții, să fie cedat un post de viceprimar către AUR.

O altă variantă, discutată prin diverse canale politice, ar fi că PSD ar avea deja o discuție cu USR, iar Cătălin Mândru, actualul viceprimar userist, un tip care nu iese în evidență cu nimic, dornic doar de a mai sta patru ani viceprimar, și-ar ”vinde” voturile pentru un nou mandat de vice.

”Normal ar fi, acum, că au trecut alegerile locale și reintrăm în normal, să fie ascultată vocea electoratului, a celor 3.000 de vasluieni care ne-au dat un mandat în alb, nouă, celor de la AUR, pentru a lua parte la proiectele de dezvoltare ale municipiului reședință.

Am propus în campanie soluții pentru rezolvarea parcărilor din oraș, am propus soluții pentru asigurarea locuințelor pentru tineri, am propus realizarea unui parc industrial, plus multe proiecte, fapt pentru care, ca partid, ne-am situat pe locul al doilea la CL.

Vasluienii ne-au votat pentru că își doresc ca proiectele noastre să fie realizate, așa că ar fi timpul ca aceia care organizează negocierile să asculte de vocea celor peste 3.000 de alegători, care au votat AUR la Consiliul Local”, spune Ionel Sandu, fostul candidat la primărie din partea AUR.