DUREROS: Cerul a plâns pentru îngerul de la DGASPC Vaslui!

0
933

Fără să-și găsească vorbe de alinare și cu lacrimi în ochi, angajații de la DGASPC Vaslui au dorit, ieri, să-și ia rămas bun de la omul care a pus bazele instituției, în urmă cu 24 de ani, alături de fostul director general Ionel Armeanu-Ștefănică și de actualul manager, Ioan Buruiană.

Tăcuți, cu măști de protecție și păstrând distanțarea stabilită de autorități, colegii de la Protecția Copilului i-au transmis un dureros “Adio” celui care i-a întâmpinat cu o vorbă bună și cu zâmbetul pe buze, timp de aproape un sfert de secol.

A plouat, ieri la prânz, peste Vaslui, în momentul în care sicriul cu trupul neînsuflețit a fost scos din capelă, semn că nenea Fanu de la Direcție a plecat din mijlocul colegilor cu multă durere în suflet.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

I-am văzut, ieri, la înmormântarea lui Ștefan Moroșanu, pe cei care au pus bazele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului în 1996, oamenii cu care nea Fănică a lucrat toată viața: Ionel Armeanu Ștefănică, fostul director general, Ion Manole, fostul președinte al CJ, la momentul înființării Direcției, Ioan Buruiană, actualul director executive, Roxana Hriscu, director executive adjunct.

Plus o mulțime de colegi care, sfioși și păstrând distanțele impuse de legi, i-au transmis, în Ceruri, fostului coleg toată iubirea și prețuirea pentru ceea ce a făcut pentru Direcție în cei 24 de ani de muncă aici.

Ca o ironie a sorții, vineri după-amiază, în ultima sa zi de muncă, nenea Fanu a mers pe la fiecare birou și a împărțit măști de protecție. Ținea la fiecare coleg, la fel cum ținea la copiii săi, doi băieți frumoși și muncitori.

“Doamne Dumnezeule, parcă și-a luat rămas bun de la noi, de la toți. A intrat în toate birourile și ne-a dat măști, de parcă ne-a transmis să avem grijă de noi, pentru că el va pleca la Judecata Domnului”, a spus un coleg din Direcție.

A fost atât de bun și atât de iubit de oameni, încât cei cu care a lucrat atâția ani l-au privit plecând din curtea instituției în care a lucrat un sfert de veac, în mașina mortuară, cu lacrimi în ochi.

Un cortegiu de șase preoți a oficiat slujba religioasă, pentru a transmite credincioșilor că ne-a părăsit un om bun. Putem spune, în aceste clipe dureroase, că Ștefan Moroșanu a fost un om minunat, cu suflet de aur.

De acolo, de Sus, ne va privi și ne va da sfaturi cum să ne trăim viața, în cinste și cu zâmbetul pe buze.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.