Eclipsă de soare, vizibilă din diverse colțuri ale lumii. Unde va putea fi văzută

0
743


Va începe în Mexic, va traversa Statele Unite şi se va încheia în Canada: luni, milioane de oameni vor urmări o rară eclipsă totală de Soare, un eveniment ceresc care încă stârneşte uimire şi fascinaţie, dar care reprezintă, de asemenea, o oportunitate ştiinţifică şi economică, relatează AFP.Astăzi 8 aprilie, un fenomen rar va avea loc în Univers, o eclipsă de soare va întuneca cerul Americii de Nord, continându-și traseul pe coastele Mexicului până în Canada.

Eclipsa se va putea observa la ora 11:07 pe coasta Pacifică a Mexicului, înainte de a intra în Statele Unite prin Texas.

„Eclipsa totală de soare din acest an va fi cel puțin parțial vizibilă pentru toată lumea din Statele Unite, ceea ce o face cea mai accesibilă eclipsă pe care această națiune a experimentat-o în această generație”, a declarat Nicola Fox, administrator asociat al Direcției pentru Misiuni Științifice a NASA, într-un comunicat.

Eclipsa de soare va avea o durată de patru minute și jumătate, în care cercetători vor profita de aceste momente rare pentru a desfășura experimente științifice, pentru a mai desluși din secretele universului

Spre deosebire de eclipsele solare inelare, în care luna lasă un „inel de foc” vizibil prin faptul că nu acoperă complet soarele, această eclipsă totală de soare promite o întunecare completă a soarelui pentru o perioadă scurtă de timp.

Dimensiunea și distanța dintre Pământ, Lună și Soare sunt aliniate în așa fel încât, în ciuda diferențelor de mărime, Luna poate acoperi complet Soarele, oferind un spectacol minunat.