EDITORIAL Vasluianul.ro: Când ești mort, nu știi că ești mort. La fel, și când ești ‘necalificat’!

0
489

Am ales să folosesc un citat celebru printre hâtrii din lumea largă, pentru a sublinia că în jurul nostru, sub masca grijii manifestate de unii formatori de opinie față de semenii lor, se petrec, de fapt, adevărate monstruozități.La Băcani, săracul preot-paroh a fost pus la zid de o știre, care spunea, sec: este suspect de Covid 19! Ce oficial de la Vaslui spunea asta? Ce instituție oficială a statului român proba măcar 1% din știrea bombă? Nimeni și nimic. Dar, în goana după senzațional, o persoană fără scrupule a scris că părintele este suspect de Covid, deși a încălcat GRAV toate normele legate de dreptul la imagine și interdicția de a folosi unele informații privind bolile de care suferă acea persoană.

Chiar și dacă ar fi fost adevărat, nu ar fi trebuit să prezinte acea informație. Dar, odată ce un prost aruncă piatra în baltă, zeci de deștepți se chinuie să o scoată de acolo. Apare primarul, care spune că nu este adevărat, luni noaptea, însă știrea rezistă pe site-ul respectiv. Abia ieri, la prânz, aflăm că preotul nu avea nimic. Dar, știe cumva acel formator de opinie de doi bani cât scandal a stârnit în Băcani știrea sa halucinantă și exclusivă? Știe că sute de oameni au trăit cu spaima că au fost infectați de paroh? Nu știe și nici nu-i pasă. A dat-o cu „Exclusiv”, ca să arate cât de deștept și informat este.

Realitatea este una singură: „exclusivă” este doar agitația din creierele unor formatori de opinie, care nu gândesc că modul în care prezintă opiniile pot produce drame în comunitățile despre care vorbesc. Vai de mama ei de exclusivitate!https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp