Ei au fost cei mai bogați funcționari publici din județ, în starea de urgență!

0
444

SALARII URIAȘE… Conform unui raport al Curții de Conturi, în perioada stării de urgenă, veniturile salariale ale personalului din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică din toată țara, inclusiv de la Vaslui, au crescut considerabil, ajungând la suma de 42.000 de lei/lună brut, aproximativ 8.700 de euro pentru un angajat. Datele apar într-un raport al Curții de Conturi cu privire la gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență. Personalul DSP a beneficiat de stimulent de risc, ore suplimentare și venituri suplimentare, se arată în raport.

„În perioada stării de urgență, veniturile salariale ale personalului din cadrul DSP-urilor care au beneficiat de stimulentul de risc, ore suplimentare și venituri suplimentare conform Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, au crescut considerabil, ajungându-se spre exemplu la aproximativ 42 mii lei/lună brut pentru un angajat”,

arată documentul citat.

De asemenea, prin Ordonanța de urgență nr. 43/2020, din 6 aprilie, a fost aprobată acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID-19. Guvernul a adoptat recent o ordonanță de urgență prin care se stabilește că membrii comitetului director din cadrul direcțiilor de sănătate publică vor primi un spor de 40% la salariul de bază pentru condiții epidemiologice deosebite, iar inspectorii sanitari care fac controale vor beneficia de un spor de 30%.