Elevii vasluieni vor fi verificați la intrarea în școli, cu termometre digitale

0
195
Advertisement

Ministerul Educației Naționale a emis un ordin, prin care se stabilește clar în ce mod se vor desfășura examenele naționale în acest an, pe fondul pandemiei de coronavirus, decizie care interesează mii de elevi din județul Vaslui.

Astfel, conform acestui ordin, consiliile de administrație ale liceelor și școlilor vasluiene vor elabora și vor aproba, până în 17 mai, o procedură proprie, în cadrul căreia vor fi stabilite modalitățile de desfășurare a activităților de pregătire a sesiunilor de examen.

Totodată, ISJ Vaslui trebuie să transmită Direcției de Sănătate Publică, cu cel puțin o săptămână înainte, perioada de desfășurare a activităților la care participă elevii din unitățile de învățământ preuniversitar, precum și intervalul orar.

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui va verifica și dacă materialele necesare igienei în incinte sunt asigurate.

Triajul epidemiologic va fi asigurat în fiecare zi, respectiv măsurarea temperaturii – care nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade Celsius – de către un medic sau asistent medical în fiecare unitate de învățământ.

Dacă se constată că un elev sau un cadru didactic are simptome suspecte, nu va fi lăsat în școală. Participarea elevilor la cursuri va fi decisă de părinții acestora, după evaluarea încadrării în grupele de risc. În cazul acestor elevi, se va continua pregătirea online.

La intrarea în clase se vor asigura covorașe dezinfectante, măști de protecție și substanțe dezinfectante pentru mâini. Unitatea de învățământ va asigura săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini.

Coridoarele, cancelaria, clasele, grupurile sanitare vor fi dezinfectate permanent, în sălile de clasă se vor afla maximum 10 elevi, iar durata cursurilor va fi de 3 ore pentru elevii de liceu și 2 ore pentru cei de gimnaziu.

La finalul activităților, elevii vor primi câte o mască nouă pentru a merge către casă.

Print Friendly, PDF & Email