Episcopul Hușilor, mesaj alarmant în vreme de pandemie!

0
275


SĂ FIM PRUDENȚI!… După ce a trecut prin spitalul suport-Covid de la Bârlad, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie a decis să facă o campanie publică în rândul enoriașilor, prin care să îndemne toți vasluienii la purtarea măștii și respectarea regulilor de distanțare socială.Într-un mesaj postat ieri pe site-ul Episcopiei Hușilor, PS Ignatie a cerut tuturor vasluienilor să aibă grijă atât de sănătatea lor, cât și a celor din jur.

„Episcopia Hușilor a luat act cu îngrijorare de creșterea numărului persoanelor din cuprinsul județului Vaslui infectate cu noul coronavirus, astfel încât mai multe localități, printre care și orașele Bârlad, Huși și Murgeni, au trecut de pragul socotit critic de autorități.

Creșterea numărului celor infectați pune o presiune greu de gestionat pe spitalele suport și pe personalul medical, aceștia din urmă fiind cei care, de la începutul pandemiei, au fost prezenți în prima linie a ajutorării semenilor lor.

Una din datoriile cele mai de preț ale celor care trăiesc conform preceptelor Evangheliei, în viața de zi cu zi, este iubirea față de aproapele, manifestată nu declarativ, ci cât se poate de practic și concret, semnul cel mai evident fiind acum grija pentru sănătatea celuilalt, din aceasta derivând și sănătatea proprie.

„De la aproapele nostru vin și viața, și moartea, ne amintește Sfântul Antonie cel Mare. Dacă-l vom câștiga pe aproapele, îl câștigăm pe Dumnezeu. Dacă-l smintim pe aproapele, păcătuim împotriva lui Hristos”.

Rugăciunea pentru semenii noștri, sub forma cea mai completă, întrupată în Sfânta Liturghie, alături de atenția pentru nevoile celorlalți, între care sănătatea este prioritară, dau măsura conduitei creștine iubitoare și responsabile.

Orice creștin autentic se bucură de respectarea libertății religioase și urmează cu responsabilitate recomandările sanitare în vreme de pandemie, fără ca acestea să se afle în conflict cu drepturile fundamentale ale omului.

Îndemnăm stăruitor ca fiecare să acorde o atenție sporită recomandărilor sanitare de protecție împotriva virusului și a răspândirii lui. Rațiunea principală care stă la baza respectării acestora este dragostea față de aproapele și conștiința faptului că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, de care trebuie să avem mare grijă, ceea ce înseamnă mai mult decât orice restricție impusă”,

a anunțat PS Ignatie.