Este ANUNȚUL momentului: Dumitru Buzatu candidează în 2024, la CJ Vaslui! ”Sper să primesc votul colegilor mei”, spune Buzatu

0
5732

Actualul președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, va candida la un nou mandat de președinte, anul viitor. Informațiile pe surse, care anunțau posibila candidatură a șefului PSD Vaslui în 2024, pentru un nou mandat la CJ, sunt acum confirmate de însuși președintele Consiliului Județean, cel care spune că așteaptă votul de încredere al colegilor săi de partid.

”Duminica trecută, am început procesul de selecție a candidaților care vor participa la alegerile locale din 2024, în județul Vaslui, la nivel local și județean. În primul rând, am deschis procedurile de desemnare a candidaților la primăriile de municipii, orașe și comune, așa cum este firesc. Finalul acestor proceduri ne va conduce către desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, după care vom constitui echipele de consilieri la nivel local și județean.

Sunt situații clare, precum cea de la Huși, acolo unde în mod inevitabil dl. Ioan Ciupilan va candida la primărie, la alegerile din 2024.

Eu sper ca acea candidatură de la Consiliul Județean, de anul viitor, să îmi revină mie, dacă colegii de partid vor decide acest lucru.

Stabilirea echipelor de candidați este un proces mai anevoios, pentru că implică un mare număr de persoane, care vor trebui să se regăsească pe liste, la alegeri. Numai la Consiliul Județean, de exemplu, lista trebuie să conțină 35 de nume, plus supleanții, ceea ce nu este deloc simplu, să desemnezi cei mai capabili membri PSD pentru județ. Este doar un exemplu.

Trebuie să gândim numele și listele de așa manieră încât să câștigăm alegerile locale, nu este altă alternativă.

O situație diferită o avem în municipiile Vaslui și Bârlad, acolo unde va trebui să decidem cine sunt cei mai nimeriți candidați, pentru a câștiga alegerile locale. Va fi o perioadă grea, în care vom primi candidaturile, după care vom face toate analizele, astfel încât candidații să aibă șanse maxime anul viitor, la câștigarea alegerilor”, a spus președintele CJ Vaslui.