EXCLUSIV Vasluianul.ro: Conducerea primăriei Murgeni, decapitată!

5
266
Advertisement

Lovitură de teatru pentru primarul Ioan Buta. Edilul Murgeniului pierde la Înalta Curte de Casație și Justiție în procesul cu Agenția Națională de Integritate, urmând să plece din funcție.

Ioan Buta a intrat în vizorul Agenției Nationale de Integritate în septembrie 2017. Cei de la ANI au constatat ca, în perioada 31 octombrie 2012 – 10 decembrie 2014, Buta ar fi exercitat simultan functia de primar si calitatea de membru-presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului de Psihiatrie Murgeni, încălcănd astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Primarul a contestat aceste acuzatii și a spus, în fata judecătorilor, că este o eroare si că el nu a fost în niciun moment membru sau presedinte al CA de la spitalul Murgeni, mai ales că unitatea este în subordinea primăriei.

Mai mult, Buta ar fi spus că nu există niciun document care să ateste ori să fi fost semnat de el în această calitate.

Desi tot orașul știa că lucrurile stau asa cum le-a prezentat Agentia Natională de Integritate, la procesul de la Curtea de Apel Iasi, primarul a trimis tot felul de documente, semnate de persoane din spital, conform cărora primarul nu a făcut parte din Consiliul de Administratie al spitalului.

Pe 5 martie 2018, judecătorii Curtii de Apel Iasi i-au dat dreptate primarului de Murgeni, care a jubilat, văzând sentinta.

Cei de la Agentia Națională de Integritate nu au fost de acord cu sentința magistraților ieseni si au spus că vor contesta decizia, imediat ce vor primi motivarea oficială a sentintei.

Procesul s-a mutat la Bucuresti, la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Pe 28 mai, judecătorii au dat sentința care îl îngroapă pe Buta, care devine incompatibil cu funcția de primar: “Admite recursul formulat de Agenția Națională de Integritate împotriva Sentinței 32, din 5 martie 2018, a Curții de Apel Iași. Casează sentința recurată și, rejudecând, respinge acțiuneaca neîntemeiată. Definitivă”.

Un lucru este clar, în urma acestei sentințe: Buta va trebui să plece din primărie cât mai repede, iar în locul său intră Mihai Borș, actualul viceprimar.

Se pune întrebarea, în aceste condiții; cine va câștiga primăria Murgeni, câtă vreme Buta va fi scos din cărți la viitoarele alegeri?

Dat fiind că și Borș are probleme de integritate, procesul său fiind pe rolul Curții Supreme, cele mai mari șanse de a ajunge primar le are, se pare, Dan Cain, medic veterinar, unul dintre cei mai cunoscuți oameni din Murgeni.

Nimeni nu știe ce va face Cain, însă zvonurile care circulă sunt că acesta, în prezent consilier județean, ar putea să candideze din partea ALDE.

Reamintim ca Dan Cain a fost exclus din PNL Vaslui, de către Nelu Tătaru și gruparea din jurul acestuia.

Print Friendly, PDF & Email

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.