EXCLUSIV Vasluianul.ro – Dialog incendiar între Buzatu și primarii PSD: „Nu aduceți voturile de acasă!”

0
283


AU SCOS SĂBIILE… Este cunoscut faptul că, luni seara, primarii și liderii de organizații locale PSD au votat lista cu numele care vor reprezenta județul Vaslui în Parlamentul României, după 6 decembrie. Cei care vor fi validați, desigur…Puțină lume știe, însă, ce frământări și ce discuții tensionate au fost înainte de ședința de la poligonul Delea. Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost somat să propună noi nume la Parlament, altfel edilii nu vor mai merge în campanie pentru partid.

Conform unor surse demne de încredere, pe grupul intern de discuții al PSD Vaslui s-au purtat discuții extrem de încinse între Buzatu și primarii săi. Edilii au cerut o listă nouă de candidați, altfel vor boicota alegerile.

„Dacă vreți un rezultat mai bun și mai multe mandate de parlamentari, schimbați lista! Veniți în fața oamenilor cu candidați tineri, cu candidați noi. Doar noi știm cât tragem pentru gafele sau orgoliile unor parlamentari! Doar noi știm ce ne spun oamenii și ce sacrificii facem la locale. Vă rog să fiți responsabili și să vă asumați greșelile.

Nimeni nu vă va vota, pentru că „lumea oricum ne votează”! Toți primarii de pe grup pot spune ce probleme au, aici, la firul ierbii. Probleme pe care toți le aprobați, dar în tăcere.

Dacă vă pasă de soarta partidului, spuneți aici sau tăceți pentru totdeauna”,

i-a transmis unul dintre primarii PSD, lui Buzatu, în timpul discuției cu restul primarilor social-democrați.

Au apărut, imediat, mai multe aprobări, din partea unor primari sau consilieri județeni. Printre cei care au vorbit pe grupul intern a fost și primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru.

„Vă rog să respectați procedura de selecție și să nu comentați defăimător la adresa colegilor. După discuții, vom întocmi lista, pe care o vom prezenta conducerii PSD”,

a spus Buzatu, vizibil iritat.

„Acum nu avem voie să ne spunem părerea. Numai când aducem voturi, avem voie”,

a ripostat primarul Moraru.

„Avem voie oricând și nu aduceți voturile de acasă. Am spus doar să aveți răbdare”,

a fost replica lui Buzatu, care i-a înfruntat pe primarii de pe grupul de comunicare al PSD Vaslui.

„Am înțeles, dar nici dumneavoastră nu le aduceți”,

a venit reacția primarului Moraru.

„Am fost cu toți candidații PSD și tot așa vor fi și colegii noștri”,

a încercat să pareze președintele PSD Vaslui, vizibil împăciuitor.

După acest episod tensionat, la poligonul Delea s-a votat o listă-surpriză, cu Eduard Popica și Valeriu Caragață, pe primele poziții la Camera Deputaților și Senat. Rămâne de văzut dacă lista actuală va fi validată în forma votată luni seara. În cazul în care Marcel Ciolacu vrea să-și arate mușchii în fața lui Buzatu și să propună un candidat de la centru, va ieși cu siguranță un mare scandal la Vaslui.