Explicația lui Buzatu, pentru refuzul de a purta mască de protecție: „Coronavirusul nu există!”

0
265

SCANDAL ÎN PSD… Au fost multe și interminabile discuții în administrația locală și județeană, pe tema refuzului președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, de a purta mască. De la declanșarea stării de urgență, din 18 martie, și ulterior a stării de alertă, șeful județului nu a purtat mască nicio secundă.

Și nici nu va purta, spune el, refuzând să se lase intimidat chiar și de către consilierii PNL, care au plecat din ședința CJ de luna trecută.

S-a spus, pe unele canale, că Poliția îl va amenda pe șeful Consiliului Județean, pentru refuzul său constant de a purta mască de protecție, însă au apărut și zvonuri, precum că Buzatu nu poate purta mască, având document de la medic, care nu-i permite acest tip de protecție împotriva Covid 19.

Dincolo de zvonuri și scandaluri locale, să notăm ultima ispravă a liderului PSD Vaslui, de seara trecută. În plină ședință a conducerii PSD cu organizațiile din țară, Buzatu a declarat că „coronavirusul nu există”. De asemenea, uitând să închidă microfonul, acesta s-a referit la colegii social-democrați catalogându-i destul de urât, spun unele surse. Fostul premier Viorica Dăncilă, dar și șeful CJ Neamț, Ionel Arsene, au fost de partea lui Buzatu în acest scandal.

Să mai notăm că unii lideri din teritoriu, inclusiv liderii PSD din Moldova, îl suspectează pe Marcel Ciolacu că nu vrea să depună moțiune împotriva Guvernului Orban pentru că e înțeles cu președintele Klaus Iohannis, susțin surse politice.