Falimentul bate la ușa a zeci de baruri și restaurante vasluiene

0
471
Advertisement

Guvernul a adoptat luni un proiect de lege privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a anunțat șeful Cancelariei Guvernului, Ionel Dancă.

Printre altele, s-a decis ca restaurantele și mall-urile să rămână închise și după 15 mai. Vor fi deschise doar magazinele care au acces din afara centrelor comerciale.

“Din câte știu, barurile se deschid în totalitate abia după 30 iunie. Dar, noi vom fi atunci în faliment, după 3 luni în care nu am încasat nimic”, a spus un patron din Vaslui, pentru vasluianul.ro.

Începând din data de 15 mai, se va permite organizarea activităților de comercializare a alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, așa cum sunt cele de tip drive in, room service sau livrare la clienți.

De asemenea, “se pot suspenda activitățile de comercializare cu amănuntul și serviciile în centrele comerciale, cu câteva excepții: vânzarea produselor electronice și eletcrocasnice, dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliu”.

“Pe durata stării de alertă de instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei Guvernului.

Pe scurt, patronii de baruri și restaurant sunt complet falimentați, după 2 luni și ceva de inactivitate. Plus că necazurile nu se opresc aici, ne spune un patron de bar din Vaslui.

“Din ce știu eu, de la 1 iunie ni se permite să deschidem terasele, însă cu păstrarea distanțării sociale.

De la 15 iunie, s-ar putea să ni se dea voie să deschidem și barurile, însă la jumătate din capacitate. Eu am 30 de locuri, deci nu pot permite să intre mai mult de 15 persoane.

Pe 30 iunie, dacă lucrurile nu se înrăutățesc, am putea deschide barurile în totalitate. Însă, de pe acum pot spune că suntem cu un picior în faliment”, spune patronul vasluian.

Print Friendly, PDF & Email