Felicitări, Preasfinția Voastră! Ați demonstrat că sunteți vasluian!

0
395
Advertisement

TOT RESPECTUL… Gest unic din partea conducătorului Eparhiei Hușilor, PS Ignatie, un gest la care nici nu ne-am fi putut gândi în vremea fostului episcop Onilă. Nu mai puțin de 100 de copii de vârstă școlară, proveniți din medii defavorizate, au primit în aceste zile tablete, din partea reprezentanților Episcopiei Hușilor.

“Suma necesară achiziționării acestor dispozitive (10.000 euro) a fost oferită de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale, prin bunăvoința Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif, a preoților și credincioșilor români din diaspora.

Tabletele sunt dotate cu slot SIM și au fost direcționate către elevi proveniți, în mare parte, din mediul rural, din familii nevoiașe, care altfel, nu ar fi avut acces la programele școlare ce se desfășoară online, în contextul pandemiei cu coronavirus”,

se arată în comunicatul oficial al Eparhiei.

În seara zilei de vineri, 7 august 2020, Părintele Episcop Ignatie al Hușilor, prezent în Parohia Voinești, după săvârșirea slujbei Paraclisului Maicii Domnului, a oferit primele tablete celor 25 de beneficiari din această localitate.

Cu binecuvântarea Ierarhului Hușilor, domnul consilier eparhial Marian Dumitru Rugină a distribuit dispozitivele achiziționate și elevilor selectați din localitățile Băbușa, Puntișeni, Delești, Vinețești, Hurdugi, Țifu, Avrămești, precum și la 13 elevi de la cele două specializări ale Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Huși.

Menționăm, se mai arată în comunicatul oficial, că la începutul verii au fost achiziționate, ajutorul Parohiei “Înălțarea Sfintei Cruci”, din Dublin, Irlanda, păstorită de părintele Călin Florea, 25 de tablete pentru beneficiarii centrelor de zi ale Asociației “Filantropia Ortodoxă Huși”.

Print Friendly, PDF & Email