Felicitări, Viacons Rutier, felicitări, July Expert Consulting! Un proiect impecabil și o lucrare fără cusur, în comuna Grivița. ”Ne-ați scos comuna din noroaie”, a spus Alina Munteanu, primărița din Grivița

0
2795

Marți, pentru locuitorii comunei Grivița a fost un moment special. După ani de eforturi și sacrificii, au fost recepționați cinci kilometri de drum asfaltat ,în localitățile Grivița și Trestiana, o investiție care ridică localitatea la un nivel apropiat de cel urben..Investiția a fost realizată prin PNDL 2, de către SC Viacons Rutier Huși, având o valoare de 7,9 milioane de lei, fără TVA.

„Este un obiectiv pe care ni l-am dorit foarte mult, pentru că am finalizat lucrări de apă și canalizare, astfel că era firesc să modernizăm și drumurile. Cei 5 km pe care îi recepționăm vin în completarea altor 4 km recepționați în 2016.

Pot spune ceva acum, cu responsabilitate: ne-ați scos comuna din noroaie, Nu este o vorbă mare, este purul adevăr. Primul asfalt turnat pe fonduri europene a fost în noiembrie 2012, atunci a fost 1,2 km, până la granița cu județul Galați. Nu am avut niciun metru de asfalt în comună și ne era foarte greu. Aveam microbuz școlar, aveam mulți copii la școală, aveam salariați care rămâneau împotmoliți.

În 2014-2016, am colaborat cu Viacons Rutier, turnându-se 4 km de drum, prin acel program PNDL, în care parcă nu mai credeam. Asfaltul turnat în 2014-2016 se comportă exemplar, domnule director Ioan Ciomaga. Nu v-ați dezmințit, a fost o lucrare de calitate. Acum, am compensat, am asfaltat mai mult în satul Trestiana”, a spus Alina Munteanu, primărița comunei Grivița.

Emoționat, managerul general al Viacons Rutier a povestit despre greutățile cu care se confruntă firmele de profil, despre provocările din activitatea acestei companii importante.

”Este un lucru extraordinar, finalizarea acestui proiect. Vă aflați lângă un municipiu (Bârlad, n.r.), oamenii compară cu ce este la oraș și cer aceleași condiții. Este greu, dar eu sunt convins că dvs, doamna primar, puteți să duceți la final procesul de modernizare al comunei Grivița”, a spus Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui.

Ioan Ciomaga, manager general Viacons Rutier: ”Am făcut multe comune fericite”

„Pentru noi, constructorii, este o mare bucurie pentru că am reușit cei 9 km de asfalt să-i realizăm de calitate și în timp vom vedea acest lucru. Spunea doamna primar că a văzut autocarul firmei noastre, aducând mulți oameni la lucru, la Grivița, făcând o comună fericită. Aș vrea să vă spun că noi am făcut multe comune fericite

Mă uit în jurul meu și văd multă bucurie, dar și multă nerăbdare. Este o bucurie, pentru că nu este atât de ușor pentru o primărie să susțină atât de multe proiecte. Pentru noi, constructorii, este o mare bucurie pentru că acești 9 km și ceva de asfalt să-i realizăm de bună calitate, vom vedea în timp dacă se respectă calitatea, iar noi credm că așa va fi.

Am avut un sprijin fantastic din partea Primăriei, ne-am dori să avem peste tot o astfel de colaborare. Felul în care am lucrat cu Inspecșia în Construcții, cu dirigintele de șantier, cu primăria, zic eu, ne obligă să realizăm lucruri și mai frumoase pe viitor. Eu mă declar total mulțumit de aprecierile aduse societății noastre. Societatea noastră este echipată cu tot ce este nevoie, și pe timp de iarnă, și pe timp de vară, mulțumesc primăriilor, cele care au nevoie de noi.

Mulțumesc domnului prefect pentru laudele aduse, mulțumesc domnului președinte al CJ Vaslui, pentru că ne-a ajutat în diverse momente, pentru că viața înseamnă și multe probleme, nu numai lucrări”, a completat Ioan Ciomaga, directorul Viacons Rutier Huși.

July Expert Consulting, o firmă de proiectare implicată în viața comunei Grivița

Echipa July Expert Consulting Bârlad are meritul de a fi realizat un proiect de nota 10

Doamna Iulia Vizinteanu, manager general July Expert Consulting, a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat la acest proiect de asfaltare, dus la bun sfârșit de specialiștii în drumuri de la Viacons Rutier.

”Da, noi am început colaborarea cu primăria Grivița încă din perioada 2014, atunci când s-au asfaltat 4 km de drumuri, de către compania Viacons Rutier, a fost tot un proiect de-al nostru, așa cum este și astăzi, când inaugurăm alți 5 km de asfalt.

Proiectul recepționat acum este destul de simplu, din punctul nostru de vedere, pentru că noi realizăm și lucrări mult mai complexe. A fost mai greu de realizat, au fost unele probleme în teren, rezolvate cu ajutorul colegilor nosștri ingineri. S-au realizat șanțuri, podețe, acces către proprietăți, tot ceea ce implică un proiect bine realizat și în sprijinul oamenilor”, a spus doamna Vizinteanu.

”Grivița are, acum, un pronunțat aspect urban”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a felicitat-o pe primărița Alina Munteanu, care a reușit să diminueze discrepanțele dintre rural și urban, prin modernizarea tuturor localităților comunei Grivița.

„În acest moment, comuna Grivița a căpătat un aspect pronunțat de urban și lucrările acestea de modernizare continuă. Asta este o notă foarte bună pentru administrația publică locală și pentru echipa care a muncit la aceste lucruri.

Vă felicit și îmi exprim sprijinul atât cât pot eu, atunci când este nevoie”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Prin Programul „Anghel Saligny”, la Grivița vor mai fi asfaltați încă 6,5 km drum în localitatea Odaia Bursucani.

VIDEO DECLARAȚII OFICIALE RECEPȚIE STRĂZI ASFALTATE GRIVIȚAhttps://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp