Firmele agricole care angajează tineri vor primi subvenții de la stat

0
801
Deutschland,Hessen,Lampertheim,Landwirt bei der Erdbeerenernte

Guvernul a aprobat derularea programului pentru angajarea tinerilor în agricultură, acvacultură și industrie alimentară.

Astfel, Ministerul Agriculturii va finanța în limita a unui milion de lei, timp de un an parte din salariile tinerilor ce vor fi angajați cu forme legale în domeniul agricol.

„Prezentul act normativ vine în sprijinul angajatorilor fermieri din agricultură, prin instituirea unui instrument de susținere financiară, care să ofere acestora posibilitatea de a angaja forță de muncă tânără în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară”, susține Ministerul Agriculturii într-un comunicat de presă.

Angajatorul fermier care face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai Programului beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană astfel angajată, respectiv 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară; 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare; 500 lei pentru persoanele fără studii.

De asemenea, pentru a beneficia de prevederile prezentei legi, angajatorii fermieri au obligația de a încheia cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni.