Florarii din Vaslui, în stare de șoc! Nu au vândut deloc flori pentru noul an școlar!

0
503

ADIO, BUCHETE DE FLORI!… Până acum, era o tradiție ca, an de an, la deschiderea noului an școlar, părinții să ia cu asalt florăriile. Copiii se întorceau la școală cu câte un buchet de flori pentru doamna profesoară sau doamna învățătoare.Astăzi, când începe un nou an școlar, nu se va mai oferi nicio floare. Nimic.

Din cauza pandemiei, dascălii au anunțat categoric această regulă generală, fără flori și fără careu. În piețele din Vaslui, vânzătorii se plâng că le-au scăzut încasările cu 80-90% față de alți ani școlari.

„Nu va intra nicio persoană străină în curtea școlii. Se ia copilul de la poartă, îl duce un cadru didactic pe culoare speciale în clasă, îl preia doamna dirigintă.

Credeți că nu aș fi vrut să merg la o școală? Nu am făcut acest lucru, dintr-un bun simț, ca să spun așa, să aibă ei tot ce trebuie. Vor fi licee cu 1.500-1.700 de elevi, școli aglomerate.

Dacă se trece cu bine prima săptămână, ușor-ușor se vor elimina din următoarele probleme care vor apărea pe parcurs”,

a spus primarul Vasluiului, Vasile Pavăl.

Aseară, managera florăriei Happy Vaslui a postat un mesaj dureros.

„Atât pentru mine, cât și pentru voi confuzia este foarte mare în ceea ce privește buchetul de flori din prima zi de școală. Acesta a fost o tradiție ani în șir, până acum când a fost interzis.

Una dintre prietenele mele a găsit cea mai fericită soluție.

Buchetul pe care ni l-a comandat nu va mai ajunge la d-na învățătoare, ci la fiica ei, pe care o va aștepta cu flori la ieșirea de la școală.

#daruiesteflori, tot ce riști este o emoție și un zâmbet!”,

este mesajul florăriei Happy.


https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp