Fost director de bancă, vasluianul Bogdan Juverdeanu vrea locuri de joacă pentru copiii din zona Gării

0
619

DEBUT ÎN POLITICĂ… La cei 41 de ani ai săi, vasluianul Bogdan Juverdeanu este mai decis ca niciodată să intre în politică, pentru a schimba ceva în orașul în care s-a născut și a trăit toată viața. Tatăl a două fetițe, Bogdan crede că oferta făcută de Partidul Verde, pentru a candida pe a doua poziție la CL Vaslui, l-a ajutat să înțeleagă că politica se poate face și altfel.„Sunt tată și merg cu fetița mea în centru, să ne jucăm. Pentru că, în zona Gării, nu ai un parc în care să te duci cu copiii. Aici, micuții se joacă printre mașini, în parcări. Asta mi-aș dori să schimb în Vaslui, dacă aș ajunge consilier. Îmi doresc un parc frumos pentru copiii din zona Gară, sunt foarte multe familii care nu au unde să se joace cu copiii”,

spune viitorul candidat al Partidului Verde la postul de consilier local.

Bogdan Juverdeanu a intrat pentru prima dată în politică, nu a fost înscris la niciun partid până acum. Crede că el, ca și alți tineri din oraș, ar trebui să-și spună deschis părerile despre lucrurile care îi înconjoară, despre realitatea de zi cu zi.

„S-au făcut multe lucruri bune în Vaslui, însă ar fi timpul să aducem în atenția oamenilor și lucruri de care ne lovim zi de zi. De exemplu, îmi doresc, ca multe alte familii din zona Gării, să avem un parc frumos, un parc pentru copii, așa cum sunt în alte zone. Sunt foarte mulți copii în zona Gării, care se joacă printre mașini, în parcări.

Cred că s-ar putea găsi o soluție pentru numeroasele familii cu copii din Gară, care merg acum în centru sau în Copou cu copii, să se joace.

Mai este o problemă care cred că aș putea să o ridic în Consiliul Local. Merg cu fetița în centru, cu bicicleta, și observ că liniile inițiale pentru bicicliști s-au șters, nu se mai dă nimeni deoparte de pe banda pentru biciclete. Ori, noi vorbim de mișcare și mediu sănătos”,

spune Juverdeanu.

Actualmente angajat la Spitalul Județean de Urgență, Bogdan Juverdeanu spune că și-ar dori, ca multe alte familii din zona Gării, ca albia pârâului Delea, cu malurile care o înconjoară, să devină loc de distracție și plimbare pentru copii.

„În Valencia, un pârâu care nu mai avea debit, ca acela din zona Gării, a fost redirecționat și, pe locul vechiului râu, s-au făcut locuri de joacă și de plimbare. Poate că am putea face și noi la Vaslui o astfel de zonă, în locul râului actual”,

spune candidatul Partidului Verde.

Ca fost director de bancă, tânărul Juverdeanu spune că „ar fi necesară pentru Vaslui o reconversie profesională”. „Nu am dat șpagă niciodată pentru vreun loc de muncă, am ocupat totul pe baza unor examene stricte”, explică acesta.

„Din păcate, la noi în oraș nu vine nimeni, nu se deschide nicio făbricuță. Este o mare problemă și ar trebui să vedem ce putem face cu miile de elevi de liceu, care termină aici, în oraș, an de an. Nu mai vrem să trăim doar pe baza a ceea ce ne trimit alții, trebuie să aducem locuri de muncă.

Nu în ultimul rând, orașul va avea, în câțiva ani, o mare problemă. Traficul. Deja, am ajuns în unele zone să facem 10-20 de minute, pe porțiuni pe care le parcurgi într-un minut”,

mai spune candidatul de la Partidul Verde.