Fost polițist de frontieră, cu năravuri vechi, control judiciar la Tribunalul Vaslui!

0
209
Advertisement

Fostul polițist de frontieră Lucian Andriuță va ieși din arest preventiv, fiind aprobată măsura controlului judiciar. Acesta a cerut în mai multe rânduri să fie cercetat în libertate, însă magistrații Judecătoriei Bârlad s-au opus. Vineri, la Tribunalul Vaslui, acesta a primit sentința dorită.

“În temeiul 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a coroborat cu art. 205, art. 207 Cod procedură penală admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, împotriva încheierii din 25.05.2020 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Bârlad, pe care o desființează în parte, și rejudecând: În baza art. 242 Cod procedură penală, respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu o măsură preventivă mai ușoară, formulată de inculpatul A. L. deținut în Penitenciarul Vaslui. În baza art.275 alin. 2 Cod pr.pen., obligă inculpatul contestator la plata către stat a sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate în soluționarea pe fond a cererii. Menține celelalte dispoziții ale încheierii contestate, care nu contravin prezentei încheieri”.

Andriuță este un fost ofițer al Biroului Supraveghere-Control Trecere de Frontieră, din cadrul ITPF Vaslui. În ianuarie a.c., fostul polițist de frontieră a fost prins în flagrant de polițiștii din Tutova, în timp ce încerca să tranzacționeze o cantitate importantă de țigări unui cetățean din Buzău.

Acesta a avut mari probleme cu legea, de-a lungul anilor, tot din cauza traficului de țigări. Andriuță a demisionat din Politia de Frontieră în 2011, după ce a fost depistat în Vama Albita cu tigări de contrabandă ascunse în autoturism, în urma unei anchete a DIICOT Galați. Forțat de superiori să demisioneze, și-a continuat activitatea de contrabandă, din care obținea sume uriase de bani.

În toamna aceluiași an, Andriută a fost prins în flagrant în apropierea unei benzinării în timp ce actiona ca antemergător pentru un transport ilegal de tigări. Atunci, a primit 4 ani de închisoare.

Print Friendly, PDF & Email