Fostul primar care își spiona amanta cu ajutorul Poliției Locale va fi liberat condiționat

0
545


Sentință la Judecătoria Vaslui, care îl are în prim plan pe fostul primar al Iaşului, Gheorghe Nichita. Acesta ispăşeşte o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Vaslui pentru instigare la abuz în serviciu, urmând a fi liberat condiţionat, potrivit unei decizii luate, marţi, de magistraţii Judecătoriei Vaslui.”Admite cererea de liberare condiţionată formulată de către petentul condamnat Nichita Gheorghe şi propunerea Comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui, ca fiind întemeiate.

Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe – deţinut în Penitenciarul Vaslui, din executarea pedepsei de 6 ani şi 8 luni închisoare ani dispusă prin sentinţa penală nr. 82/2023 a Tribunalului Vaslui, în baza căreia a fost emis mandatul de executare al pedepsei închisorii nr. 129/2023.

În baza art. 100 alin. 6 Cod penal, intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei, respectiv 24.05.2027, constituie termen de supraveghere pentru condamnat”, se arată în decizia instanţei.

Reamintim că Nichita a fost condamnat definitiv, în august 2022, de Curtea de Apel Iaşi, la cinci ani de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, într-un dosar în care era acuzat că a folosit resursele şi angajaţii Poliţiei Locale Iaşi pentru spionarea amantei sale.

Gheorghe Nichita s-a întors în penitenciar după ce mai fusese eliberat condiţionat în octombrie 2021, în urma executării, la Penitenciarul Botoşani, a unei părţi din pedeapsa primită într-un alt dosar, de corupţie, în care a fost acuzat că a primit mită 10% din valoarea unui proiect european.