Fratele-ucigaș din Tanacu va mai sta 10 ani după gratii

0
349
Advertisement

În anul 2010, și-a omorât în bătaie fratele. A fost fiind condamnat la 19 ani de închisoare, în 2011. De atunci și până acum, în mai multe rânduri, criminalul Dănuț Buzdugan, a cerut revizuirea procesului, în speranța că va scăpa cu o pedeapsă mai ușoară. Rând pe rând, judecătorii Curții de apel Iași sau cei ai Tribunalului Vaslui au respins solicitările ucigașului, care va trebui să stea după gratii încă 10 ani.

Pe 11 mai, magistrații Tribunalului Vaslui au mai respins o contestație la executare formulată de criminalul din Tanacu.

“Respinge, ca nefondată, contestaţia la executare formulată de către persoana privată de libertate Buzdugan Dănuţ, deţinut în Penitenciarul Vaslui, privind executarea pedepsei de 19 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 113/2011 a Tribunalului Vaslui, mentinută prin decizia nr. 174/8 decembrie 2011 a Curţii de Apel Iasi, menţinută si rămasă definitivă prin decizia nr. 422/15 februarie 2012 a Înaltei Curţi de Justiţie si Casaţie-Sectia penală, aşa cum a fost aceasta modificată prin sentinţa penală nr. 83/NCPP/25 februarie 2014 a Tribunalului Iasi, defintiivă prin decizia nr. 24/CJ/2014 a Curţii de Apel Iasi”, au decis magistrații vasluieni.

Buzdugan va trebui să plătească, pentru cererea respinsă, suma de 250 lei, reprezentând cheltuielile judiciare și 313 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu.

Cazul care a îngrozit comuna Tanacu

La sfârșitul anului 2010, o crimă oribilă a zguduit satul Tanacu: Dănuț Buzdugan și-a omorât la beție fratele mai mare, zdrobindu-l în bătaie cu un par. Totul a plecat de la o ceartă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Cei doi frați, Mihai și Dănuț Buzdugan, după ce au fost la câmp, s-au aghezmuit bine la cârciuma din sat, după care au continuat să bea și acasă. Dat fiind că fratele mai mare i-a reproșat faptul că, deși are cinci copii, din care unul major, cheltuie banii pe băutură, Dănuț nu a mai rezistat și a luat un par, cu care l-a lovit până ce a decedat.

În luna iunie 2011, judecătorii vasluieni au dat sentința – 19 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav – rămasă definitivă în urma apelului judecat de magistrații ieșeni.

Print Friendly, PDF & Email