GALERIE FOTO Primarul Bârladului a tăiat panglica la noua Grădiniță 5. Lucrare impecabilă a constructorilor de la NOMIS 2003

0
1034


De luni, 12 februarie 2024, prima grădiniță construită din temelii după 1990 în Bârlad își va deschide porțile pentru preșcolarii Grădiniței nr. 5 „Clopoțel”, care se vor bucura de cele mai moderne condiții de educație.Deschiderea oficială a noului imobil a avut loc sâmbătă, 10 februarie, cu începere de la ora 10.00, în prezența autorităților județene și locale, dar și a părinților care își au înscriși copiii la această unitate de învățământ.

Au răspuns invitației organizatorilor senatorul Iulian Bîca, Dorin Apostu, subprefect de Vaslui, Cristina Botan, inspector școlar general Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Dumitru Boroș, primarul Municipiului Bârlad, Ana-Maria Vintilă, viceprimar al Bârladului, consilieri locali, inspectori școlari, directori de unități de învățământ din municipiu și mulți alții.

Ceremonialul religios de sfințire a edificiului a fost condus de preotul Andrei Mereuță, Protopop de Bârlad, asistat de sobor de preoți din localitate.

„Astăzi, finalizăm ridicarea din temelii a unui imobil modern, în care va funcționa de acum înainte Grădinița nr. 5, aflată mult prea mult timp într-un spațiu prea mic pentru nevoile copiilor și ale personalului didactic.

Investiția este în acest moment dată în folosință, cu toate dotările necesare și vreau să le mulțumesc public tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, începând cu echipa mea din primărie, colegilor din Consiliul Local Bârlad, autorităților județene, din Prefectură, Consiliu Județean și Inspectoratul Școlar, cadrelor didactice precum și părinților, pentru răbdare și înțelegere.

Toți cei care ne-am implicat lăsăm generațiilor viitoare acest obiectiv! Sănătatea și educația au fost și sunt pentru mine o prioritate, de aceea putem spune că orașul mai punctează acum un obieciv realizat, după Creșa nr. 2, reabilitarea totală a grădinițelor nr. 2 și 8, a Secției de Pediatrie și construirea unui nou corp pentru Ambulatoriul de specialitate.

Dar, avem sperațe că vom continua și vom începe ridicarea unei alte creșe, pe strada Căpitan Grigore Ignat.

Este vestea bună pe care v-o dau astăzi, când ne încearcă pe toți aceeași bucurie, și anume a lucrului frumos lăsat în urmă. Mult succes tuturor și sperăm să reușim să mai punctăm astfel de momente, având în vedere nevoile existente!”, a spus primarul Dumitru Boroș.

GALERIE FOTO

Proiectul „Construire și dotare corp nou pentru Grădinița cu program prelungit nr. 5 «Clopoțel»” a fost implementat cu finanțare europeană, în valoare de 5,7 milioane lei (cu TVA), din care 4,2 milioane lei nerambursabili iar diferența a fost asigurată de la bugetul local.

Clădirea, realizată impecabil de constructorii de la Nomis 2003, se desfășoară pe o suprafață de 1.200 mp și este compusă din două niveluri (parter și etaj), care găzduiesc 6 săli de grupă, un spațiu primire copii, cabinet medical, izolator, sală mulțifuncțională, grupuri sanitare pentru fiecare sală de grupă și pentru personal, bucătărie, spații administrative, spălătorie și sală tehnică.