GALERIE FOTO, VIDEO Vasluiul, gazda colindătorilor din județul Vaslui. Grupul de firme Safir a susținut festivalul

0
2457


Mii de vasluieni au venit în Centrul Civic al municipiului reședință de județ, încă de la prima oră a dimineții, pentru a participa la celebrul Festival al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, ediția 2023. Și, nu au regretat.
Vasluienii care au venit în centru, dar și cei de pe străzile adiacente, au putut admira jocurile caprelor și ale urșilor din toate colțurile județelor Vaslui și Bacău, caprele mari de la Todirești, colindătorii de la Pogonești, vălăretul de la Cozmești, alaiurile de la Gârceni sau Oșești, în cadrul unui festival susținut în totalitate de Grupul de Firme Safir, companie care demonstrează, de fiecare dată, că susține și promovează proiectele comunității.
GALERIE FOTO
A fost un adevărat maraton al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, unde dansul caprelor și al urșilor, vălăretul sau vocile de urători au dominat sonor Piața civică, aducând bucurie celor prezenți.
„Am avut ceva emoții mutând data desfășurării în ajun de Crăciun, însă până la urmă am fost inspirați, iar vasluienii au venit în număr mare.
VIDEO FESTIVAL
Le mulțumesc că sunt alături de noi, mulțumesc ansamblurilor prezente, care au reușit să facă un spectacol de excepție.
Mulțumesc directorilor de cămine culturale, colegilor primari și tuturor celor care sunt alături de noi.
Întreaga comunitate vibrează la acest festival. Urez tuturor un Crăciun liniștit și fericit.
Un an nou cu pace și înțelegere”, a declarat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.