GALERIE FOTO, VIDEO Accident CUMPLIT, lângă Bârlad. Un mort, cinci răniți grav – bilanțul tragicului eveniment

0
2319


Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit, duminică după-amiază, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare), două ambulanțe SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru descarcerarea, evacuarea, evaluarea, acordarea primului ajutor și asigurarea măsurilor PSI, în urma producerii unui accident rutier pe DJ 245, drumul spre localitatea Băcani, comuna Băcani.A rezultat o victimă: bărbat, 50 ani șofer singur într-o mașină, găsit încarcerat și în stop cardiorespirator. După descarcerare a fost resuscitat de echipaj C2 SAJ cu medic, dar fără succes. A fost declarat decedat.

În cealaltă mașină erau 5 persoane, doi adulți de sex feminin de 37 și 75 ani și trei copii de sex masculin de 7, 10, 11 ani. Aceștia au fost găsiți conștienți dar cu diverse fracturi și traumatisme. Au fost transportate în regim de urgență la Spitalul Municipal Bârlad.

La fața locului au intervenit și cinci ambulanțe aparținând SAJ Vaslui. Au participat la intervenție cinci echipaje SAJ coordonate de medicul de gardă, două echipaje de prim ajutor ISU și o autospecială pentru.descarcerare ISU.

 

În accident au fost implicate două autoturisme, în care se aflau șase persoane, trei copii și tot atâția adulți.

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsită o persoană încarcerată, celelalte victime fiind evacuate de ceilalți participanți la trafic.

Pompierii militari au acționat pentru descarcerarea persoanei, concomitent fiind efectuate și manevre pentru resuscitarea victimei. Echipajele SMURD și cele ale SAJ Vaslui au evaluat victimele și le-au acordat primul ajutor.

După descarcerare, personalul SAJ Vaslui și paramedicii au continuat manevrele de resuscitare, însă victima nu a răspuns pozitiv acestor manevre, medicul prezent la caz fiind nevoit să declare decesul bărbatului în vârstă de aproximativ 50 ani.

Celelalte cinci victime (trei copii și doi adulți) au primit îngrijiri medicale la fața locului, după care au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad.

Copilul de 7 ani este, în prezent,  transferat la Iași cu diagnosticul fractură bilaterală de gamba