Ginerele unui fost patron de benzinărie din Vaslui a fost arestat pentru trafic de droguri

0
3670

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, în vârstă de 38 de ani, din municipiul Vaslui, bănuit de trafic de droguri de risc și mare risc, precuum și introducere în țară fără drept de droguri de mare risc.

În ziua de 9 august a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, au realizat o acțiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Vaslui, în urma căreia au fost descoperite și ridicate 45 grame de cocaină, un terminal mobil și  o cartelă SIM.

Ulterior, polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere, persoana depistată fiind prezentată la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, în vederea audierii.

Din cercetări a reieșit că persoana bănuită ar fi procurat droguri de mare risc (cocaină) din Marea Britanie și le-ar fi trimis în România, cu intenția de a le comercializa pe raza municipiului Vaslui, folosindu-se de un microbuz care face coletărie din Vaslui spre Anglia.

În baza probatoriului administrat, față de persoana cercetată a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, aceasta urmând a fi prezentată Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui.