Grupul SIDELA, care deține brandul Tivas Vaslui, a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea fermelor de la Murgeni

25
581

Prin Legea nr.195/2018  a fost aprobată o schemă multianuală de susținere a activității de reproducție în sectorul creșterii suinelor, pentru fermierii care desfășoară activități de reproducție sau creștere ori îngrășare a suinelor, prin investiții pentru realizarea de noi locuri de cazare în ferme de reproducție noi sau în ferme de reproducție aflate în activitate  care își măresc capacitatea de cazare sau pentru ferme aflate în conservare precum și de stimulare a asocierii în cooperative.

Direcția pentru Agricultură Județeană Vaslui a înregistrat o cerere de înscriere în Program pentru acordarea acestui ajutor de stat unei ferme care va crea 449 noi locuri de cazare și a semnat contractul de finanțare pentru o investiție totală în sumă de  12.040.195,87 lei din care valoarea ajutorului de stat, în procent de 80%, este  de  9.632.156,7  lei.

Proiectul se află în perioada de implementare ( este vorba de grupul SIDELA, deținătorul brandului TIVAS Vaslui, care activează în cadrul UAT Murgeni) și s-au început lucrările de execuție la halele proiectate, finalizarea acestuia fiind previzionată la finele anului 2023. Practic, grupul SIDELA dublează capacitatea la porcine, de la 8.000 la 16.000 de capete, iar la ferma de scroafe de la 400 la peste 800 de capete.                                                                                                                        

Legea nr.227/2018 aaprobat o schemă multianuală de susținere a activității de reproducție/creștere/incubație în sectorul avicol, prin investiții pentru înființarea de ferme de reproducție/stații de incubație/ferme de creștere noi sau mărirea capacității de cazare pentru fermele aflate în activitate ori pentru fermele aflate în conservare precum și de stimulare a asocierii în cooperative.

Direcția pentru Agricultură Județeană Vaslui a înregistrat patru cereri de  înscriere în Program pentru acordarea acestui ajutor de stat și a semnat patru contracte de finanțare care cumuleazăinvestiții totale în valoare  de 19.951.114,87  lei, la careajutorul de stat total este în valoare de 21.267.633,71  lei și variază între 40% și 60% din valoarea investiției. Prin aceste proiecte se creează 143.173 noi locuri de cazare pui și vor fi implementate în UAT Huși, Fălciu, Grivița.

 ”Suntem alături de beneficiarii acestor programe pe toate etapele de  implementare a acestor proiecte având în vedere necesitatea creșterii competitivității sectorului zootehnic și aportul important al acestora la dezvoltarea economică a județului Vaslui”, a spus directorul executiv DAJ, ing. Gigel CRUDU

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

25 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.