Iată în ce situații nu aveți nevoie de declarația pe propria răspundere, când plecați din localitate!

0
179
Advertisement

Începând de vineri, România a intrat în starea de alertă instituită pentru a evita răspândirea coronavirusului. Astfel, românii vor putea circula în interiorul localității oriunde vor avea nevoie, fără a mai fi necesară declarația pe propria răspundere.

Pe de altă parte însă, cei care doresc să se deplaseze în alte județe ale țării, vor fi nevoiți să completeze actul adițional.

Totodată, în țară există și anumite zone în care declarația pe propria răspundere nu este obligatorie la deplasarea între localități, cum ar fi zonele metropolitane. În anumite situații, nu va fi nevoie de declarație.

“ Pot merge la Mănăstirea Florești, fără să completez declarația?”, ne-a întrebat un vasluian, în cursul zilei de ieri. Aseară, am primit răspunsuri de la MAI despre principalele probleme care îi preocupă pe vasluieni.

“Cum se definește zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii nu au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa?”, este întrebarea unui vasluian.

“Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a IV-a Rețeaua de localități).

Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov”, anunță conducerea MAI.

“Persoanele peste 65 de ani au vreo restricție de a ieși din casă sau vreun interval orar pe care trebuie să îl respecte?”, a fost o altă întrebare.

“Hotărârea CNSSU nr. 24 cu privire la declararea stării de alertă nu restricționează deplasarea persoanelor de peste 65 de ani. Acestea pot părăsi domiciliul în orice interval orar doresc.

Rămâne însă valabilă recomandarea de a limita pe cât de mult posibil deplasările și de a evita locurile aglomerate mai ales pentru persoanele din categoriile vulnerabile pentru a reduce riscul infectării cu noul Coronavirus”, anunță Ministerul de Interne.

Print Friendly, PDF & Email