Incendiu pe strada V.I.Popa, din Bârlad, pagube de ordinul zecilor de mii de lei

0
2086

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei locuințe din municipiul Bârlad, pe strada Victor Ion Popa.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul anexei gospodărești și se extinsese la mansarda și acoperișul unei locuințe aflate la circa un metru de focar.

Exista pericolul de propagare a incendiului la întreaga locuință și la un alt imobil din apropiere.

Pompierii militari bârlădeni au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea pentru protecția bunurilor aflate în pericol. După mai bine de trei ore de efort intens, incendiul a fost lichidat.

Au ars întreaga anexă gospodărească și aproximativ 50 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, acoperiș izolat cu vata minerală și gips carton.

S-au degradat circa 60 metri pătrați planșeu și aproximativ 80 metri pătrați pardoseală din lemn. Au fost salvate restul locuinței și casa învecinată.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric izolat necorespunzător.