INCREDIBIL: Bate vântul în spitalul-covid de la Bârlad, pacienți pe sponci!

0
420
Advertisement

În timp ce ambulanțele zbârnâie, zilnic, pe ruta Murgeni-Vaslui, Bârlad-Vaslui, în spitalul suport Covid de la Bârlad, unde câteva sute de asistente, infirmiere, brancardieri și medici sunt angajați pentru a avea grijă de sănătatea bârlădenilor, bate vântul.

Secțiile din Spitalul Județean de Urgență gem de urgențe din toate colțurile județului, în timp ce ambulanțele continuă să aducă zeci de pacienți zilnic din toată partea de sud a județului din zona Murgeni-Epureni și până la Bârlad și comunele limitrofe. Cheltuielile sunt imense, dar pare că bugetul de stat este un butoi fără fund!

Surse din spitalul bârlădean arată că numărul pacienților cu Covid 19 din județul Vaslui scade la zi la zi, iar asistentele, infirmierele și medicii vin la serviciu absolut degeaba, în special acel personal medical care nu mai are acoperire în condițiile actuale de scădere a îmbolnăvirilor cu Covid 19.

„Zeci și zeci de ambulanțe din zonele Murgeni și Bârlad aduc pacienți la Spitalul Județean, zilnic, în timp ce la Bârlad aproape că bate vântul prin saloane, la ditamai spitalul Covid 19.

Vă dați seama ce sume enorme se cheltuie numai pe combustibilul ambulanțelor, care sunt trimise zilnic la Vaslui, în timp ce un spital cu atâtea etaje aproape că nu mai are pacienți?

Cât va mai putea prelua Spitalul Județean de Urgență de la Vaslui cazurile din tot județul? Nimeni nu știe, cert este că s-a instalat un haos total.

Dacă tot au scăzut numărul de persoane cu Covid, iar la Terapie Intensivă în spitalul de la Bârlad nu este niciun pacient, de ce nu se regândește strategia la nivel de Ministerul Sănătății?

Pentru ce sunt plătite sute de cadre medicale la Bârlad, dacă nu au pacienți?

Știți că toți bârlădenii sunt tratați la Vaslui? Știți cât de greu le vine să se întoarcă acasă, la 50 km, după ce fac un tratament la Vaslui?”, scrie un cititor Vasluianul.ro.

Nu știm ce strategie are cu adevărat Ministerul Sănătății, însă date fiind calculele actuale probabil că ar trebui refăcute calculele.

Și, pentru a vă demonstra că lucrurile stau așa, iată cifrele oferite, ieri, de către Prefectura Vaslui și DSP: cazuri confirmate cu noul coronavirus: 158 ( 41 internate în spital, 19 decedate, 98 externate din spital). Adică, la ditamai spitalul din Bârlad mai sunt internate doar 41 de persoane cu Covid 19. Asta, în timp ce oamenii simpli sunt aduși cu ambulanțele la Vaslui și trimiși să caute microbuze în autogară, pentru a se întoarce acasă.

Print Friendly, PDF & Email