Infracționalitatea economică luată la bani mărunți de polițiștii vasluieni. Au fost confiscate bunuri de peste 8.500 de lei

0
255

În zilele de 18 și 19 septembrie 2021, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat acțiuni pe raza municipiilor Vaslui, Huși și Bârlad și a comunelor arondate acestora. Acestea au avut ca scop prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

Activitățile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 56 de agenți economici și legitimate peste 60 de persoane. Totodată, au fost aplicate un număr de 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 88. 000 de lei. Dintre acestea, 18 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 12 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002  privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 3 au fost aplicate pentru încălcarea Legii 55/2020  privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19, 6 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult și 2 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Mai mult, au fost confiscați peste 8.559 de lei, precum și bunuri (țigarete, candele și lumânări) în valoare de peste 1286 de lei, care erau comercializate fără documente legale de proveniență. Totodată, polițiștii au constatat și săvârșirea unei infracțiuni prevăzută de  Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp