Intervenție ISU: Autocisternă repusă pe roți (VIDEO)

0
314

Finalizare intervenție la  autocisterna încărcată cu motorină și răsturnată pe DN  24B, în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni:

În această dimineață, după ora 07:00, autocisterna răsturnată în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni, a fost repusă pe roți, pompierii procedând mai apoi la sablarea și spălarea carosabilului. Autocisterna a fost mutată, urmând ca în cursul acestei zile să fie transportată la o societate specializată. 

Începând cu ora 19:00 din data de 01.07.2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit cu șapte autospeciale și o ambulanță tip B2 (EPA), doi ofițeri și 22 subofițeri, pentru un accident rutier produs în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni.

O autocisternă încărcată cu 28.000 litri motorină s-a răsturnat în afara carosabilului. Din autocisternă s-au scurs aproximativ 4.000 litri de combustibil. Nu a izbucnit incendiu și nu  au existat victime.

În primele momente ale intervenției, circulația pe DE 581 a fost întreruptă, pentru ca după ora 21:00 aceasta să fie reluată pe un singur sens.

În această dimineață, după ridicarea  autocisternei și spălarea carosabilului, circulația a fost reluată pe ambele sensuri. Autoritățile au fost mobilizate, la fața locului au fost aduse mai multe utilaje și au fost ridicate mai multe diguri pentru a opri scurgerea motorinei pe câmp și infiltrarea în panza freatică.

Motorina din autocisternă a fost  transvazată într-o altă autocisternă, în timp ce combustibilul scurs și amestecat cu apă a fost recuperat cu ajutorul motopompelor, pericolul pentru mediu fiind astfel  diminuat. 

La intervenție au participat  efective aparținând ISU Vaslui, IPJ Vaslui, Drumuri Naționale. Acțiunea a fost condusă de domnul colonel Niculae Tătaru, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Vaslui.

Interbenție ISU: Autocisternă răsturnată Valea Grecului, comuna Duda Epureni

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.