”M-am născut la țară, într-un sat pe care îl port mereu în suflet. Corni Albești. Mama lucra la CAP, iar tata era slujbaș la stat fiind navetist. O viață întreagă au “ înotat “ prin noroaie purtând cizme de cauciuc.
Țin minte, toamna târziu, părinții mei spuneau că abia așteaptă iarna, ca să poată merge la tratament, acolo unde își permiteau și unde știau că le face bine. Reumatismul era trauma lor cea mai mare”, spune Ionel Sandu, candidat AUR Vaslui la Camera Deputaților
Este declarația de suflet a unui om cu inima și conștiința curată, care își dorește pentru bătrânii județului Vaslui, pentru cei suferinzi, o bază de tratament modernă, care se poate construi prin fonduri de la Ministerul Muncii și Consiliul Județean, spre beneficiul a mii de vvasluieni.
”Frigul , umezeala , căldura insuficientă , nevoia de a lucra în condiții grele duceau adesea la această boală, reumatismul. Este boala a mii, zeci de mii de pensionari vasluieni, din mediul rural. Reumatismul.
Au îndurat frigul o viață întreagă, iar acum la bătrânețe, și-ar dori să poată merge la un tratament, undeva.
Am umblat prin multe case, în această campanie electorală. Am discutat cu mii de bătrâni. Ar vrea să meargă la tratamente, însă nu au posibilități financiare. Le-am făcut o promisiune, de care mă voi ține de cuvânt, ca parlamentar.
Mă voi zbate pentru ca, la Vaslui sau în altă parte a județului, să construim o bază de tratament modernă, în care cei care au muncit o viață să vină la tratamente.
Știți care este mina noastră de aur, la Vaslui? Apele termale de la Ghermănești! Avem o minunăție în subsolul județului, la Prut, pe care nu o exploatăm deloc. Dar, deloc!
Apele subterane de la Ghermănești au atestate din 1936, ca fiind ape de pucioasă, considerate pe locul al doilea în România pentru calitățile lor curative, vindecătoare. Regele Carol I a simțit potențialul acestor ape și a construit spitalul care îi va purta numele, între anii 1906-1912”,spune dl. Sandu.
Viitorul parlamentar mai spune că puțină lume știe despre efectele apelor termale din GHermănești, care sunt asemănătoare celor de la Băile Felix și Karlovy-Vary, din Cehia.
”Ca parlamentar, voi insista pe lângă Ministerul Muncii, pe lângă autoritățile județene, să facem o bază de tratament într-o clădire nouă. Vom scoate apele termale de la Ghermănești în bazine mari, de unde vor fi transportate cu cisternele la o bază de tratament, de care să beneficieze mii de pensionari.
Așa cum nămolul de Techirghiol poate fi găsit pe cele câteva sute de kilometri de litoral românesc, așa vom putea căra apele termale binefăcătoare de la Ghermănești la Vaslui, pentru a trata bolile persoanelor de vârsta a treia.
Mai este un lucru care mi-a dat de gândit, pentru viitoarea bază de tratament de la Vaslui. La ieșirea din oraș spre Negrești, era un izvor cu apă sulfuroasă, multă lume lua apă de acolo. Autorităților nu le-a păsat de acel izvor și l-au lăsat să se închidă de la sine, s-a colmatat totul.
Vom folosi și acea apă sulfuroasă la tratamentul pensionarilor, a celor suferinzi de diverse afecțiuni.
Totul este să dorim să facem ceva pentru județul Vaslui. Iar mie, ca viitor deputat de Vaslui, îmi pasă de oamenii minunați de aici. Pentru ei, merită să facem toate sacrificiile”, spune dl. Ionel Sandu.
CMF : 11240014