IPJ VASLUI, ACCIDENT MORTAL CRASNA Doi morți, unul din Stănilești

0
3153

*IPJ Vaslui*

Astăzi, 9 septembrie 2023, ora 01.56, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin S.N.U.A.U.112, cu privire la faptul că, pe drumul european DE 581, la km 99+300 metri, pe raza comunei Costești, județul Vaslui, s-a produs un eveniment rutier în urma căruia au rezultat victime omenești.

Din primele cercetări efectuate se pare că, un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de către un bărbat de 38 de ani, din comuna Ghidigeni, județul Galați, aflat singur în autoturism, care se deplasa din direcția Crasna spre Bârlad, ar fi acroșat bordura unui pod rutier și ar fi pătruns pe sensul opus unde ar fi acroșat un autoturism înmatriculat în județul Alba, condus pe direcția Bârlad- Crasna, de un bărbat de 26 de ani, din comuna Drânceni, județul Vaslui.

Ulterior producerii impactului, autoturismul înmatriculat în județul Alba ar fi fost acroșat de către un autocar înmatriculat în Republica Moldova, condus de un bărbat de 36 de ani, din București, care circula în spatele autoturismului, pe sensul Bârlad-Crasna.

În urma producerii evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto din județul Galați și al unui pasager din autoturismul înmatriculat în județul Alba, bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Stănilești.

Ceilalți 4 ocupanți ai autoturismului înmatriculat în județul Alba au fost transportați la unități medicale pentru acordarea de îngrijiri medicale, 2 dintre acestia (bărbați în vârstă de 47, respectiv 26 de ani, din Stănilești) fiind în stare gravă.

Din autocar nu au fost persoane vătămate. Conducătorul autocarului a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind negativ. Conducătorul autoturismului înmatriculat în județul Alba nu a putut fi testat la fața locului urmand a-i fi prelevate mostre biologice în vederea stabilii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier și dispunerea măsurilor legale.