Joi, se schimbă (din nou!) prefectul de Vaslui! Mircea Gologan, cumătrul lui Tătaru, se întoarce pe postul părăsit în martie!

0
905
Premierul Florin Cîțu a pregătit demiterea celor 14 prefecți, 29 de subprefecți și a secretarilor de stat ai USR PLUS. Mutarea va avea avea loc joi, când este anunțată o ședință de guvern la ora 13.00.

Pentru demiterea prefecților și subprefecților e necesară o hotărâre de guvern, care poate fi adoptată doar în ședință a executivului.

Întrebat dacă se pregătește să-i demită, premierul Florin Cîțu a declarat la emisiunea News Hour with CNN, de la Antena 3: ”Mi s-ar părea normal ca dacă nu mai ești la guvernare să pleci și cu eșalonul 2. Dacă rămân la guvernare cei din USR PLUS e posibil ca ei să reprezinte interesele PSD și AUR, pentru că ei sunt aliați acum”. În ceea ce privește secretarii de stat, aceștia pot fi demiși printr-o decizie a premierului, care se publică în Monitorul Oficial.

La Vaslui, pe postul de prefect, conform surselor Vasluianul.ro, se întoarce subprefectul Mircea Gologan, cumătrul lui Nelu Tătaru. Acesta i-a cedat lui Marcel Lăudatu cabinetul nr. 1 în martie a.c., fără să bănuiască nimic despre cât de repede se va întoarce în funcția supremă din Prefectură.