Județul Vaslui, pe făraș! Ciolacu ne trimite pe toți la Iași sau Bacău

0
23992


Un proiect de lege despre care nu se vorbește prea mult pe la București, dar care ar putea crea un adevărat cutremur administrativ în teritoriu, respectiv reorganizări/comasări teritorial – administrative profunde, a intrat pe agenda de lucru al Guvernului Ciolacu.Un proiect care a fost inițiat de premierul actual pe vremea când acesta era președintele Camerei Deputaților. Este vorba despre o modificare  unei Ordonanțe de Urgență care se referă la Codul Administrativ, precum și a Legii privind organizarea administrativ  teritorială a României.

Conform acestui proiect, vor fi doar 12 județe în România, iar Vasluiul va face parte din județul Moldova Centru. Vor fi patru județe în viitorul județ Moldova Centru: Vaslui, Neamț, Iași și Bacău.

Nu este singura veste proastă pe care PSD-ul lui Ciolacu o dă vasluienilor. Vor dispărea toate comunele sub 5.000 de locuitori, care vor fi comasate pentru a ajunge la această cifră de populație, ceea ce înseamnă că zeci de primari actuali din mediul rural vor trebui să-și caute locuri de muncă.

Așteptăm să vedem când se va produce această modificare, care nu implică modificarea Constituției și referendum, din moment ce rămân aceleași repere teritorial administrative, respectiv județe, orașe și comune.

Cât privește investițiile, este clar că vom fi la coada priorităților, în viitorul Moldova Centru…