Lângă Vaslui, două sate au probleme cu apa. Oamenii, sfătuiți să nu mai ude grădinile!

0
244

NEMULȚUMIRI… Seceta care s-a instalat în vara aceasta în zona centrală a județului Vaslui a condus la situații extreme în teritoriu. Unii proprietari de grădini udă legumele din curțile proprii cu apa din sistemul centralizat, creând blocaje pentru restul sătenilor, care nu mai pot beneficia de apă în sistem centralizat.Așa se întâmplă în Băcăoani și Secuia, două sate aflate la 8-10 km de Vaslui, în care lumea este nemulțumită de lipsa apei la robinete. Primarul comunei Muntenii de Jos, Dănuț Crețu, a lansat un mesaj către localnici, prin care le cere să înțeleagă situația în care este localitatea, pentru că se execută și lucrări de montare a noilor rețele. Crețu le cere oamenilor să nu mai ude grădinile cu apă din rețelele centralizate.

„Lipsa apei în satele Băcăoani și Secuia este o problemă care ne preocupă, conștienți fiind de necesitatea ei în gospodăriile dumneavoastră. Furnizorul apei potabile este AQUAVAS Vaslui și are obligații contractuale cu fiecare dintre beneficiari.

Pentru rezolvarea problemei, am făcut demersuri către toate instituțiile abilitate însemnând Aquavas, Instituția Prefectului Județul Vaslui, Consiliul Județean Vaslui, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Vaslui.

Principalul motiv pentru lipsa apei este faptul că în această perioadă se realizează lucrări de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă în municipiul Vaslui, care vizează și conducta de alimentare pentru comuna Muntenii de Jos, fapt ce pune furnizorul în imposibilitatea de a asigura debitul și presiunea la parametri normali.

Aquavas motivează lipsa apei potabile și prin folosirea de către unii dintre consumatori racordați la rețeaua publică de alimentare cu apă în alte scopuri decât cel menajer (irigații în mod special).

Având în vedere situația deosebită, revin cu rugămintea de a folosi cât mai rațional apa potabilă, pentru ca fiecare dintre noi să poată beneficia de un minim necesar.

Urmează ca, împreună cu reprezentanții instituțiilor amintite mai sus și reprezentanții firmei care execută lucrările de reabilitare să stabilim măsuri pentru finalizarea în regim de urgență a lucrărilor, asigurând în acest fel revenirea la normalitate”,

explică primarul comunei.
Adresa AQUAVAS către primăria Muntenii de Jos