”Lăutarii” lui Botgros vin la Vaslui, duminică seara. Familia Safir, sponsor la ediția a VIII-a a ”Horei din Străbuni”

0
2106

Ne apropiem cu pași repezi de finalul ”Horei din Străbuni”, cea de-a opta ediție a unui festival care a depășit granițele țării noastre. După o zi de sâmbătă incendiară, cu concerte savurate de mii de vasluieni, aflați în Teatrul de Vară sau în Centrul Civic al Vasluiului, urmează ziua cea mai importantă, gala Festivalului Internațional ”Hora din Străbuni”.

Duminică, începând cu 19.30, ansamblurile internaționale care au participat la acest festival vor prezenta spectacole de gală, în fața unui public numeros, în centrul municipiului Vaslui.

Tot aici, în centru, se va monta o scenă, pe care vor urca trupele din cele zece țări participante, după care, de la 21.30, vasluienii sunt așteptați la un concert de gală al Ansamblului ”Lăutarii”, de la Chișinău, condus de inegalabilul Nicolae Botgros. Vor mai urca pe scenă Silvia Ene, Ion Paladi și alte nume importante din folclorul românesc, pentru o petrecere pe cinste, așa cum se cuvine la un festival internațional.

Familia Safir, alături de organizatorii Festivalului Internațional ”Hora din Străbuni”. Compania vasluiană a sponsorizat festivalul cu o sumă considerabilă

Să mai spunem că, în toate aceste zile superbe de festival, o cunoscută companie din Vaslui, Safir, a fost alături de organizatorii acestui eveniment cultural de excepție. Familia Safir a sponsorizat festivalul cu suma de 25.000 de lei, din care 13.000 de lei au fost produsele livrate în zilele de festival către locurile de cazare ale trupelor participante la eveniment, plus suma de 12.000 de lei, la dispoziția organizatorilor.

”Tradițiile înseamnă identitate și continuitate. Ele ne amintesc de rădăcinile noastre și ne leagă de valorile transmise din generație în generație.

Din prima zi a Festivalului Folcloric Internațional Hora Din Străbuni – ediția a VIII-a, ne bucurăm să contribuim la păstrarea și celebrarea bogatei noastre moșteniri culturale.

Suntem mândri să aducem un omagiu diversității, punând în valoare frumusețea și autenticitatea fiecărei tradiții”, este mesajul postat de Familia Safir, către vasluieni.