Liceul Vladia și alte cinci școli din comuna Dragomirești vor fi dotate cu echipamente și mobilier, prin PNRR

0
1508

Miercuri, la prânz, primarul comunei Dragomirești, Dănuț Iacob, a semnat, la București, proiectul ”DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII ȘI A GRADULUI DE INFORMAȚII ȘI TEHNOLOGII AVANSATE ÎN CADRUL LABORATOARELOR ȘCOLARE ÎN COMUNA DRAGOMIREȘTI”, un proiect în valoare de peste 2 milioane de lei, prin care liceul de la Vladia și școlile conexe vor fi dotate cu mobilier nou, de ultimă generație, laboratoarele vor fi dotate cu tot ce este nevoie în procesul didactic.

Interesant este că, din județul Vaslui, singura localitate cu punctaj maxim, 100, a primit comuna Dragomirești, probabil și din cauza problemelor sociale și economice ale zonei. La ceremonia de semnare a acestui proiect, primarul Dănuț Iacob s-a întâlnit cu primari din mai multe județe ale țării.

”Un moment important, să obținem atât de mulți bani pentru dotarea școlilor din structura liceului tehologic din Vladia: Şcoala Gimnazială, sat Doagele, Şcoala Primară, sat Dragomireşti, Şcoala Primară, sat Poiana Pietrei şi Şcoala Primară, sat Belzeni. Toate școlile vor fi dotate la nivel european”, a dat asigurări primarul Iacob.

Proiect de 13 milioane lei, semnat de Primăria Municipiului Vaslui

Tot miercuri, la ceremonia de semnare a fost prezentă și conducerea primăriei Vaslui, care a obținut un pachet consistent de finanțări pentru dotarea școlilor din oraș. Valoarea totală a proiectului de dotare a unităților de învățământ din municipiul Vaslui este de 13.760.857 lei fără TVA inclus, din care 13.750.857 lei fără TVA ( 2.795.514,6476 euro) cheltuială eligibilă din PNRR.

Proiectul vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ de pe raza Municipiului Vaslui: Liceul Teoretic „M. Kogălniceanu” Vaslui; Colegiul Economic „Anghel Rugina” Vaslui; Liceul “Ştefan Procopiu” Vaslui; Liceul Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui; Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” Vaslui; Liceul cu Program Sportiv Vaslui; Şcoala Gimnazială “Alexandru loan Cuza” Vaslui; Şcoala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Vaslui; Şcoala Gimnazială “Constantin Parfene” Vaslui; Şcoala Gimnazială “Elena Cuza” Vaslui; Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Vaslui; Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Vaslui; Şcoala Gimnazială “Constantin Motaş”; Şcoala Gimnazială “Alexandra Nechita” Vaslui; Şcoala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” Vaslui.

Vor mai beneficia de investiții Grădiniţa cu program prelungit nr.3, Vaslui; Grădiniţa cu program prelungit nr. 5, Vaslui; Grădiniţa cu program prelungit nr. 8, Vaslui; Grădiniţa cu program prelungit nr. 9, Vaslui; Grădiniţa cu program prelungit nr. 15, Vaslui; Grădiniţa cu program prelungit nr. 17, Vaslui; Grădiniţa cu program prelungit nr. 18, Vaslui; Palatul Copiilor Vaslui.