Lovitură dură pentru ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Va fi demis?

0
152

MOȚIUNE SIMPLĂ… Deputații PSD solicită demisia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, pentru că „se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate în Consiliile de Administrație de la Unifarm sau Antibiotice Iași”. Pentru a fi mai convingători, parlamentarii Opoziției au înaintat o moțiune simplă, care va fi discutată marți și votată în Parlament în cursul zilei de miercuri.

Iată detalii despre moțiunea simplă a PSD

„Sănătatea românilor este sau ar trebuie să fie pe primul loc în lista de priorități a oricărui Guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viața și bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o listă interminabilă de eșecuri, minciuni și inactivitate în domenii cheie. ‘Sănătatea nu este prioritate’, ne spune ministrul PNL de la Finanțe.

Tot din păcate, deși nu ne așteptam să fie altfel, s-a confirmat că un domeniu atât de tehnic precum sănătatea și atât de important reprezintă unul din marile eșecuri ale Guvernului PNL cu costuri grave și de neimaginat, cu repercusiuni asupra tuturor cetățenilor României.

După ce fostul ministru al Sănătății a vrut să ‘privatizeze’ sănătatea, actualul ministru PNL al Sănătății se ocupă de ‘tunuri’, ‘vânzări de mască fără bon’, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administrație de la Unifarm sau Antibiotice Iași, care să se ocupe doar de alte ‘tunuri’, gen livrarea de etichete pentru medicamente sau măști la suprapreț”,

se arată în textul moțiunii simple.

„Guvernul PNL și Ministerul Sănătății mint că investițiile în sănătate au loc și se desfășoară. Mint când spun că sunt preocupați doar de lupta împotriva infecției cu COVID-19. În plină pandemie, preocuparea Ministerului Sănătății și Casei de Asigurări de Sănătate a fost să modifice statutul CNAS pentru a schimba oameni. Nu oamenii PSD. Ați schimbat într-o noapte 90% din președinții caselor județene de asigurări de sănătate.

În plină pandemie, cei mai buni manageri de spitale numiți de PNL sunt administratori de firme de pompe funebre, chelneri care au ‘școala vieții’, numai buni de a asigura ‘tunurile’ PNL. (…) Ați vorbit de investiții în sănătate, dar, de când sunteți ministru, toate investițiile în modernizare și reabilitare, în noi tehnologii medicale, sunt blocate.

Tot blocat este și programul de dotare cu echipamente de radioterapie în sistemul public pentru pacienții cu cancer. șapte buncăre sunt finalizate de spitalele autorităților locale și așteaptă echipamentele de la Ministerul Sănătății care nu mai vin. Oare este și asta o formă de ‘privatizare’ a sănătății românilor?”,

mai scrie în moțiunea simplă.

Se cere demisia de onoare a ministrului Tătaru

„Vă rog, domnule ministru, să răspundeți Parlamentului și românilor, când vă dați demisia de onoare? Este timpul să lăsați sistemul sanitar pe mâinile unor profesioniști, nu ne putem juca cu viața românilor, iar responsabilitatea noastră, a tuturor, stimați colegi, este aceea de a lua atitudine, indiferent de culoarea politică și simpatii, pentru că situația în sănătate a ajuns una disperată!

Soluții! Acesta este cuvântul. Le putem găsi împreună, toate partidele, dar ajunge cu experimentele pe spinarea românilor! E timpul să plecați, domnule ministru! Să vă asumați eșecul major al dumneavoastră, până nu e prea târziu”,

se mai arată în moțiune.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.