Acasă Blog

Femeie de 35 de ani, din Zorleni, înjunghiată în inima! Criminalul este căutat de Poliție!

0

Crima oribila in comuna Zorleni. O femeie de 35 de ani a fost înjunghiată de partener, in aceasta seara. Deși Ambulanta Bârlad a venit repede la locul tragediei, nu s-au putut face nimic pentru femeie, fiind declarat decesul acesteia. Cel care a înfipt cuțitul în inima femeii a fugit de acasă și este căutat de Poliție. Vom reveni cu detalii.

Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, reales președinte al filialei Județene Vaslui ACOR! Este printre cei mai buni președinți ACOR din România!

0
NECULAI MORARU, presedintele ACOR Vaslui

ALEGERI… Unul dintre cei mai performanți primari din județul Vaslui, edilul comunei Fălciu, Neculai Moraru, a fost reales în fruntea ACOR Vaslui, pentru o perioadă de patru ani de zile.

Sala Mare a Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui a fost gazda alegerilor noii conduceri a ACOR, alegeri ce au avut loc în Sesiunea Extraordinară a Adunării Generale a Filialei Județene Vaslui a Asociației Comunelor din România(ACOR).

De asemenea, în cadrul aceleași sesiuni a fost ales consiliul director și președintele filialei pentru noul mandat. Sesiunea a fost organizată cu respectarea prevederile legale de restricție și au participat o parte din primarii de comune din județul Vaslui.

Întâlnirea a fost prezidată de Secretarul General ACOR, Ghiorghe Bute și a avut pe ordinea de zi înscrise următoarele proiecte: stabilirea numărului de membrii în consiliul director al filialei, pe baza opțiunilor prezentate în scris, stabilirea funcțiilor din cadrul Consiliului Director, alegerea membrilor care alcătuiesc Consiliul Director, alegerea cenzorului, modificarea și completarea Statutului Filalei Județene Vaslui a ACOR și alegerea președintelui.

De reținut este și faptul că, conform prevederilor statutare, primarii au avut obligația să își exprime opțiunea de a candida pentru consiliul director în termen de 10 zile de la emiterea dispoziției de convocare. Așadar urmare a acestei proceduri, au fost cinci candidați.

Funcția de președinte a fost încredințată conform votului secret și unanim al primarilor, lui Neculai Moraru, primarul Comunei Fălciu.

Noua structură, a Consiliului director are următoarea componență:
Vicepreședinte – Sebastian Arteni, primarul comunei Ferești, secretar general – Liviu Pîrciu, primarul comunei Viișoara, iar membri: Ionuț Andrei Totolici, primarul comunei Iana, și Vasile Stoica, primarul comunei Băcani.

Noua conducere și-a asumat un mandat în care să fie armonizate deciziile privind politica de guvernanță a administrației publice locale cu nevoile reale de dezvoltare durabilă a satului românesc, de creșterea performanței și a digitalizarii serviciilor administrației publice locale, de conservare a patrimoniului și a valorilor cultural spirituale din satul Românesc.

Ca obiective viitoare, Filiala Județeană Vaslui a Asociației Comunelor din România își propune să cuprindă și alte sfere de activitate care să vină în sprijinul entităților partenere.

Alexandru Croitoru

Taximetriști-pirați din Bârlad, depistați de Poliția Rutieră! Șmecherii nu aveau autorizații taxi, dar luau bani de la bârlădeni!

0

IPJ a anunțat că, în urmă cu câteva zile, în municipiul Bârlad, au fost depistate în trafic două autovehicule care circulau în regim taxi, având însemne, dotări și accesorii taxi, fără ca acestea să dețină autorizație TAXI valabilă.

Fata de cei doi conducatori auto identificați au fost luate măsuri de sancționare, în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 – actualizată, iar față de cele două autovehicule a fost luată măsura suspendării înmatriculării, pentru o perioadă de 6 luni, fiindu-le reținute certificatele și plăcuțele de înmatriculare.

Totodată, au mai fost identifcate un număr de trei autovehicule taxi care efectuau transport de persoane, în regim taxi, fără a avea în funcțiune lampa taxi și aparatul de taxat pe poziția de operare respectivă.

Cei trei conducători auto au fost sancționați în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 – actualizată, iar reprezentanții autorității competente de autorizare,  respectiv Primăria mun. Bârlad a luat măsura suspendării autorizațiilor taxi pentru o perioadă de o lună.

Un ”haiduc” din comuna Voineșți a tăiat 150 de metri de cabluri, lăsând sate întregi fără internet! A fost prins de Poliția Iana!

0

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Iana au reținut un bărbat, din satul Mărășești, comuna Voinești, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au documentat și probat activitatea infracțională a unui bârbat, în vârstă de 32 de ani, din localitatea Mărășești, comuna Voinești, bănuit de comiterea unui furt calificat.

În data de 15 mai 2022, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 243, în localitatea Iezer, comuna Puiești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară înmatriculată în județul Vaslui, condusă de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, din localitatea Mărășești.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 32 de ani transporta 150 de metri de cablu de telecomunicații, pe care acesta l-ar fi tăiat și sustras de la liniile de telecomunicații de pe marginea drumului județean DJ 243 din localitatea Mărășești. De asemenea, în autoutilitara condusă de către bărbat, polițiștii au identificat mai multe instrumente ce ar fi putut fi folosite la comiterea infracțiunii.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii bârlădeni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Prima zi a săptămânii, cu ghinion pentru zeci de șoferi din municipiul Vaslui! ȘASE șoferi au rămas pietoni!

0

Luni dimineață, în intervalul 6:00 – 9:00, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au acționat pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice și a verificării legalității transportului rutier public de persoane.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri și cei de la structurile de ordine publică au verificat peste 105 de vehicule, legitimat peste 115 persoane și testat alcoolscopic peste 105 de conducători auto.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 28 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 16.000 lei, 22 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și6 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză (2) și conducerea sub influența alcoolului (1), certificatele fiind reținute pentru deficiențe tehnice constatate (2)și lipsă ITP (1).

IRESPONSABIL! Un șofer beat, din Negrești, a dat nas în nas cu Poliția Rutieră, la Vaslui! Omul conducea 25 de pasageri spre Băcești!

0

Luni dimineața, la ora 6.50, polițiști Serviciului Rutier Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Călugăreni din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autobuz (în care se aflau 25 de pasageri) înmatriculat în județul Vaslui, ce efectua curse de transport public (persoane), pe ruta Băcești – Vaslui (și retur), condus de către un bărbat de 33 de ani, din orașul Negrești.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) cu o amendă de 2.900 lei.Complementar, conducătorului auto i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Doi primari ai Iașului, Mihai Chirica și Gheorghe Nechita, au ajuns să se judece la Bârlad! Pe 16 mai, doar o primă amânare!

0

Cele 60 de volume din dosarul Skoda le vor da mari bătăi de cap judecătorilor bârlădeni, după ce Curtea de Apel Iași a decis strămutarea dosarului Skoda de la Iași la Judecătoria Bârlad. Luni, pe 16 mai, a fost primul termen de judecată, dar prima înfățișare la Bârlad s-a încheiat cu o amânare.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, şi fostul primar, Gheorghe Nichita, sunt citaţi în calitate de inculpaţi. Mihai Chirica a cerut Curţii de Apel Iaşi, chiar din prima săptămână a anului, să admită strămutarea procesului într-un alt oraş. Apărătorii edilului considerau că Iaşul nu poate asigura condiţiile necesare unei judecăţi imparţiale. În motivarea cererii, avocaţii actualului primar au adus în discuţie atât amplele campanii de presă care ar putea influenţa decizia magistraţilor ieşeni, cât şi riscul unor manifestaţii de stradă în cazul pronunţării unei soluţii de achitare.

Dosarul “Skoda” a fost trimis în instanţă în urmă cu un an, fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei pe 27 ianuarie 2021. În dosar se regăsesc atât Mihai Chirica, cât și Gheorghe Nichita, alături de Dumitru Tomorug, fostul directorul tehnic al Primăriei, Doina Florescu, fosta şefă a serviciului juridic din Palatul Roznovanu, şi Costică Chişcă, fost şef al serviciului administrativ. Aceștia sunt judecaţi sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, în 2013, cei cinci angajaţi ai municipalităţii ar fi dispus achiziţionarea de către Primărie a patru autoturisme Skoda deşi, la acea dată, restricţiile bugetare interziceau primăriilor astfel de contracte. Prejudiciul cauzat ar fi fost de 103.000 euro.

Centura de ocolire a Bârladului, dureri de cap la Ministerul Transporturilor! Se reiau lucrările, în acest an? Și, mai ales, cu cine?

2

Ministerul Transporturilor urgentează reluarea lucrărilor la Varianta de Ocolire a Bârladului! Conform primarului municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, în momentul de față, Ministerul Transporturilor urgentează reluarea lucrărilor la șoseaua de centură a orașului. La sfârșitul săptămânii trecute, o delegație formată din primarul Dumitru Boroș, Cătălin Hultoi, consilier al ministrului Transporturilor, Sorin Mihai Grindeanu și Cătălin Iordache, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, au efectuat o vizită de lucru pe șantierul variantei de ocolire a Bârladului.

”S-a trecut în revistă stadiul lucrărilor de pe întreg șantierul pentru a se vedea cu exactitate tot ce s-a făcut până acum. În cursul zilei de astăzi (16 mai 2022) urmează să se deruleze la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România o ședință în care se vor stabili pașii ce trebuie făcuți pentru reluarea lucrărilor”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Mai mulți minori din zona Traian au mâncat la o scară de bloc! Iată ce a rămas din urma lor!

3

Un locatar din zona Traian ne-a trimis câteva fotografii care prezintă modul în care mai mulți minori, despre care cititorul spune că erau de etnie romă, au înțeles să se comporte, după ce au mâncat pe treptele blocului.

”Am coborât să duc gunoiul și i-am văzut cu sandvișuri și cartofi întinși pe jos. Le-am cerut să nu facă gunoi. Când m-am întors, aruncaseră deja cu cartofi peste tot. Le-am spus să strângă, că nu e frumos. Am urcat acasă pentru un minut și, când am coborât, nu mai erau. Aruncaseră pâinea de la sandivșuri și cartofii peste tot. Inclusiv la poarta de intrare a unei firme. Își bat joc de tot. Dacă le spui ceva, te reclamă că au drepturi, dar ei de ce se comportă așa?”, se întreabă cititorul nostru.

Acesta a mai spus că o angajată Goscom, care trecea prin zonă, a văzut mizeria, inclusiv pungile de sandviș și sticlele de suc, și a strâns totul la tomberon. Cam asta e viața la Vaslui, ca în codru…

Ei sunt noii CAMPIONI JUDEȚENI la fotbal! Felicitări, Rapid Brodoc!

0

Echipa de fotbal Rapid Brodoc este noua campioană județeană, cu trei etape înainte de finalul ligii 4.

Echipa antrenată de Florin Roiu și-a asigurat trofeul și dreptul de a reprezenta județul la barajul de accedere în liga a 3-a, după ce a trecut de principala contracandidată, FC Vulturești, scor 4-0 (3-0).

Partida, desfășurată duminică, a avut destule ocazii. În prima repriză, gazdele au cerut penalty, însă centralul partidei nu a dictat nimic, spre disperarea jucătorilor de la Vulturești, care s-au năpustit asupra arbitrului, cerându-i să întoarcă faza.

Până la urmă, fotbaliștii antrenați de Florin Roiu s-au acomodat la suprafața de joc, mai mică decât cea obișnuită, și au marcat trei goluri. Primul care a deschis scorul a fost Ovidiu Olaru, urmat de Ciprian Petruț și Eduard Ponea.

În partea a doua, Rapid Brodoc a cedat inițiativa în atac, iar defensiva a avut mult de muncă, portarul Bogdan Iacob având mai multe mingi de gol respinse sau reținute. Pe acest fundal a venit și al patrulea gol, prin Cristian Miron, astfel că finalul de meci a fost controlat de lidera Ligii 4, obținând o victorie, care îi aduce titlul.

Managerul general al companiei Gaz Est, Adrian Tighici, semnal de alarmă către Guvern! ”Nu am emis facturile pe luna aprilie, așteptăm normele de aplicare la Ordonanța 27”

0

Invitat la întâlnirea oamenilor de afaceri vasluieni cu administrația județeană și parlamentarii de Vaslui, în dubla sa calitate, de vicepreședinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui și cea de manager general al companiei Gaz Est, ing. Adrian Tighici a spus că, după o perioadă grea de pandemie, mediul de afaceri este slăbit, are nevoie de o predictibilitate, în condițiile în care oamenii de afaceri au încheiat o serie de contracte, pentru 2022, iar creșterile de prețuri din acest an au dat cu totul peste cap economia, investitorii români.

”Am avut o perioadă de pandemie, în care economia nu a funcționat cum trebuie, după care a venit o perioadă de relansare economică și, pe acest motiv, aș spune, au crescut și prețurile. Unele au crescut justificat, altele, nu, iar aici trebuie făcută o analiză serioasă, pentru ca, pe viitor, să nu se mai întâmple. A apărut, mai apoi, criza energetică, iar aceasta a generat o spiră a inflației, o criză energetică justificată, datorită situației geopolitice, care va continua.

De aceea, Guvernul a luat niște măsuri și s-a venit cu această Ordonanță 27, prin care Guvernul prevede o serie de ajutoare, atât pentru abonații casnici, cât și pentru abonații non-casnici. Această Ordonanță este bună, se aplică până la sfârșitul lunii martie 2023. Pentru a evita situația actuală, în care noi, agenții economici, contractăm lucrări, avem în derulare un program economic, trebuie să ne pregătim ca, atunci când vom creiona bugetul anului viitor, mă refer aici și la sectorul bugetar, să luăm în calcul o predictibilitate a evoluției energetice. Asta ne va permite să avem prețuri sustenabile, după martie 2023 va fi un nou prag, după care nu vom ști cum vom merge.

Trag un semnal de alarmă către Guvern, Ministerul Energiei, Ministerul Economiei, Ministerul Muncii, să analizeze situația energetică și în următoarea etapă, să știm de acum ce vom face. Noi, cei care lucrăm în sistemul energetic, trebuie să creionăm deja un program de angrenare a unor credite,pentru a asigura necesarul de gaze, de energie electrică”, a precizat dl. Tighici.

Situația energetică nu se va îmbunătăți, chiar dacă România are acum o independență de 75%, a mai spus directorul general al Gaz Est Vaslui.

”Nu ne vom mai întoarce la situația în care am fost acum doi ani! Poate, pe viitor, cam peste un an, vom avea o situație mai îmbunătățită față de situația actuală. Îmi doresc foarte mult să se marșeze pe energia verde, pentru ca fiecare agent economic, fiecare casnic să poată să-și monteze acele echipamente cu care să producă energie electrică, pentru a asigura apa caldă. Contează foarte mult ca acei 25% care ne lipsesc acum să se realizeze prin energia verde”, a precizat managerul general al Gaz Est.

Adrian Tighici a spus că sunt o serie de probleme nerezolvate legate de aplicarea Ordonanței 27, situații care afectează sistemul energetic.

”Până la această oră, noi nu am reușit să emitem facturile pentru consumul de energie pe luna aprilie, pentru că nu avem, încă, toate normele de aplicare. Eu înțeleg că a emisă urgent, pentru că era nevoie de protecție, dar trebuie să se acționeze și în direcția aceasta, a apariției normelor, pentru a aplica Ordonanța și pe viitor. Mai vreau să ridic și problema plafonului de 150 de lei, pentru consumatorii casnici, pentru că am primit doar 5% în luna aprilie”, a concluzionat dl. Adrian Tighici.

Un bârlădean a dat foc la casă, după un scandal monstru în cartierul Podeni!

0

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit, duminică seara, cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din cartierul Podeni, strada Ioan Slavici. La sosirea echipajelor de intervenție, în zonă avea loc un conflict între membrii unor familii, astfel că a fost necesară intervenția forțelor de ordine.

Incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul întregii locuințe și exista pericol de propagare a flăcărilor la alte trei imobile. Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor aflate în pericol.

Locuința cuprinsă de flăcări și bunurile aflate în interior au fost degradate în proporție de peste 80%. Celelalte locuințe aflate în pericol au fost salvate. De asemenea, din locuința cuprinsă de flăcări a fost salvată și o pisică. Nu au existat persoane rănite sau intoxicate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere. Circumstanțele acestei acțiuni intenționată sunt cercetate de reprezentanții Politiei Municipiului Bârlad.

Trei copii, alături de mama lor, au văzut MOARTEA cu ochii! Accident grav, produs într-o curbă, la Valea Grecului!

0

Secția de pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate la un accident rutier produs la ieșirea din municipiul Huși, drumul spre Valea Grecului (în punctul cunoscut Valea lui Ivan), pe DE 581. În accident a fost implicat un autoturism în care se aflau patru persoane, un adult și trei copii minori. La fața locului au fost trimise și două ambulanțe tip B aparținând SAJ Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autoturism răsturnat, cele patru persoane aflate în interior fiind deja evacuate. O fată în vârstă de 12 ani a suferit traumatisme la membrele superioare și inferioare, o fetiță în vârstă de trei ani are un traumatism la cap, iar un băiat în vârstă de 14 ani a suferit o fractură de claviculă.

Conducătoarea auto nu a necesitat îngrijiri medicale, dar a fost transportată împreună cu cei trei copii minori la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huși. Circumstanțele producerii acestui accident sunt cercetate de polițiști.

Accident cu DOUĂ victime, la ieșirea din Huși spre Albița! Ambulanțele sunt la fața locului! – UPDATE

0

UPDATE: În autoturism se aflau un adult si trei copii minori. Toți au iesit din autoturism. Un minor în vârstă de 12 ani are traumatism la membru superior și inferior , o fetiță în vârstă de trei ani are un traumatism la cap, iar un băiat în vârstă de 14 ani are clavicula fracturată. La fata locului se deplaseaza încă un echipaj B de la SAJ Vaslui.

ȘTIREA INIȚIALĂ: În urmă cu puțin timp, s-a produs un grav eveniment rutier la ieșirea din Huși spre Vama Albița. Din primele informații, este vorba de o mașină răsturnată, accidentul soldându-se cu două victime, conștiente. Au fost trimise la fața locului o ambulanță B2 SAJ și una ISU. Vom reveni cu detalii.

9,855FaniÎmi place
58CititoriConectați-vă
14AbonațiAbonați-vă

Recomandari

Mai mult
    Facebook