Marius Arcăleanu, apel către conducerea CJ Vaslui. Constructor: ”De luni. începem asfaltarea, din Codăești”

0
3230
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Oamenii din Codăești și-ar dori să vadă asfaltul de pe tronsonul III al drumului strategic, după câțiva ani în care lucrările au fost oprite, spune Marius Arcăleanu, președintele Forței Dreptei, cel care a organizat joi o conferință de presă în această comună.

”Ne aflăm astăzi în Comuna Codăești la intersecția drumurilor județene 246 cu  247. Suntem exact pe lotul 3 al proiectului de anvergură al Consiliului Județean Vaslui, Drumul Strategic care pleacă de la Bârlad și trece prin comunele Băcani, Alexandru Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Zăpodeni, Danești și Codăești.

După cum observați lucrările sunt în desfășurare după o sistare a proiectului de aproximativ doi ani de zile. Am venit astăzi aici pentru a vedea exact ce se întâmplă în teren pentru că noi nu înțelegem de ce nu se asfaltează pe această porțiune în localitatea Codăești.

Cetățenii din această localitate, de aproximativ doi ani de zile, de când s-a decopertat asfaltul trăiesc un coșmar zilnic fiind afectați de praful care se ridică de pe acest drum deteriorându-le sănătatea. În toată această perioadă cetățenii din Codăești au solicitat în repetate rânduri rezolvarea acestei probleme.

Solicităm de urgență Consiliului Județean Vaslui să mobilizeze antreprenorul acestei lucrări pentru a începe urgent așternerea covorului asfaltic aici în localitatea Codăești”, a spus Arcăleanu, însoțit de membri din Forța Dreptei.

Constructorul s-a apucat asfaltat pe tronsonul III dinspre Zăpodeni, de la DN 15 D Vaslui-Negrești-Roman, și avansează cu viteză spre Dănești, cu primul strat de asfalt.

”Anunțăm locuitorii din zona de nord a județului că începând de luni va porni asfaltarea dinspre Codăești spre Zăpodeni, urmând a face joncțiunea pe traseu”, au spus reprezentanții constructorului, ca un răspuns la conferința de presă susținută de Arcăleanu.