Membrii AUR Bârlad au întrebări pentru Ciolacu: ”De ce i-ați alocat atâția bani lui Iohannis?”

0
878

AUR îl cheamă pe premierul Marcel Ciolacu în Parlament pentru a explica alocările de bani către Administrația Prezidențială. Este poziția exprimată și susținută de membrii AUR, de la Bârlad, în cadrul unei conferințe de presă susținută de Octavian Chiriac, președinte de filială locală, Gianina Dumbravă și Larisa Bulgaru.Chiriac a spus că AUR a solicitat participarea lui Marcel Ciolacu în data de 27 noiembrie la „Ora Guvernului” pentru a oferi clarificări privind alocările bugetare către Președinție și vizitele lui Iohannis.

”Trebuie ca Marcel Ciolacu să răspundă la trei întrebări de interes pentru spațiul public din România:

1) Care a fost motivarea pentru alocarea sumei de 1,3 milioane de euro din Fondul de Rezervă al Guvernului către Administrația Prezidențială și modul în care acești bani vor fi folosiți? Am văzut cu toții cheltuielile masive pe care Iohannis le realizează cu ocazia turneelor sale în străinătate.

2) Dacă din componența delegației care l-a însoțit pe Iohannis în vizitele de lucru din Africa au făcut parte și specialiști/experți din cadrul Guvernului? În mod firesc, ar trebui să se concretizeze această vizită și în acorduri economice bilaterale, doar că noi vorbim strict de o excursie a lui Iohannis.

3) Vrem să știm dacă Guvernul a fost consultat înainte ca Iohannis să plece în turneu cu privire la mandatul președintelui”, a explicat liderul municipal AUR.

Acesta a continuat: ”Într-o perioadă în care bani pentru salariile profesorilor nu se găsesc, situația pensionarilor este una extrem de grea, Klaus Iohannis merge în excursii de lux pe banii românilor.

De-a lungul mandatelor sale, Iohannis a aruncat sume importante de bani pentru vizitele de lux, bani care puteau fi direcționați către investiții de care românii au nevoie”

 

 https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp