Mesajul ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, către credincioșii vasluieni: „Dumnezeu nu face minuni la comandă”

0
225

CÂT ADEVĂR… Trăim vremuri grele, în care valorile în care credeam par să nu mai fie atât de actuale, nu mai valorează mare lucru. Sunt vremuri de suferință, pentru că mii de oameni sunt în spitalele din toată România, luptând cu coronavirusul.

Tocmai de aceea, spune Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în predica sa de la Catedrala Episcopală Huși, că trebuie să ne rugăm la Dumnezeu cu sufletul curat, fără să așteptăm minuni peste noapte.

„Credința este prioritară în înțelegerea lui Dumnezeu. Dumnezeu ni se descoperă din aproape în aproape.

Credința omului secolului XXI este una rentabilă: Dacă este rentabil, atunci Dumnezeu există.

Dumnezeu nu face minuni la comandă.

Cu Dumnezeu ne întâlnim, mai întâi, în rugăciune. Ea este actul care ne apropie de celălalt. Eliberează mintea.

Ne întâlnim cu Dumnezeu în citirea Scripturii. Evanghelia este nouă și înnoitoare, până la sfârșitul veacurilor.

Îl descoperim pe Dumnezeu în tot ceea ce ne înconjoară. În toate găsim prezența lui Dumnezeu.

Să vedem chipul lui Dumnezeu În fiecare om. Dacă nu descoperim în cel de lângă noi înseamnă că în sufletul nostru este o noapte perpetuă. Să alungăm această noapte prin lumina cuvântului lui Dumnezeu.

Noi, de la Botez, avem lumina lui Hristos în suflet. Dacă o scoatem, nu mai vedem praful și fărădelegea, ceea ce este găunos și rău în suflet.

Prin Împărtășanie, vine lumina lui Hristos în sufletul nostru. Începem apoi, ușor, cu lacrimile pocăinței, să facem luminată icoana sufletului”,

spune Episcopul de la Roman, într-un mesaj cât se poate de actual.